Frykter nedleggelse av Ullerøy skole: – La grendeskolene få leve!

TRUET: Anna M. Solberg er bekymret for lokalsamfunnet i Ullerøy når skolen pånytt er tuet av nedleggelse.

TRUET: Anna M. Solberg er bekymret for lokalsamfunnet i Ullerøy når skolen pånytt er tuet av nedleggelse.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Grendeskolene er selve limet i bygdene. Forsvinner småskolene, forsvinner mye annet også, skriver Anna M. Solberg i dette innlegget.

DEL

LeserbrevSarpsborg har satt i gang arbeid med ny kommunedelplan for barnehage- og skolekapasitet. Igjen er grendeskolene truet! I høringsutkastet til planprogrammet står følgende punkt; "Vurdere om de minste skolene i Sarpsborg skal videreføres med grunnlag i elevtallsutvikling, investeringsbehov og pedagogisk tilbud". 

Ullerøy er en slik skole, selv om elevtallet holder seg bra. Dette skoleåret var det 19 barn som begynte i første klasse. Torsdag 28.03. hadde FAU trommet sammen til stormøte. Mange engasjerte møtte opp. Det er ikke første gang at bygda har måtte kjempe for skolens eksistens.

Ullerøy-folket er stolte av skolen - en skole som går generasjoner tilbake. Et samlingspunkt for små og store. Hvem kan skilte med en slik hyggelig skole i slike naturskjønne omgivelser? Både elever og ansatte trives i de sjarmerende bygningene, og uteområdet blir flittig brukt i undervisningen. Et sted hvor alle kjenner alle. Med andre ord; en helt unik skole!    

På grunn av den fine, trygge skolen ønsker mange barnefamilier å bosette seg i Ullerøy og omegn. Skolen rekrutterer barn og unge til idrettsforeningen, og hjulene holdes i gang i barnehagen. Lokalbutikken, og andre næringer, får et drivegrunnlag. Vi må verne om lokalsamfunnene, og ikke bygge dem ned!

Alle ønsker ikke å bo i by og tettbebygde strøk.  Dette bør kommunen legge til rette for, og dette bør kommunen ta med i vurderingen når man ser på tall og prognoser og endring av skolestruktur. Man kan ikke basere seg  kun på økonomiske motiver, men se det i et helhetlig perspektiv. Hvilken verdi har grendeskolene for lokalsamfunnet, og hva slags samfunnsmessige ringvirkninger og konsekvenser vil en eventuell nedleggelse av grendeskoler føre til?

Les også: Vil bruke millioner på å utvide og pusse opp Ullerøy leirskole

Les også: Når grasrota ikke blir hørt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags