Møt barn og unge ordentlig i debatten

Oslo  20161229.
Sosiale medier: Messenger, Twitter, Instagram, Facebook og Snapchat.
Apper på iPhone
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20161229. Sosiale medier: Messenger, Twitter, Instagram, Facebook og Snapchat. Apper på iPhone Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Av
DEL

Sosiale medier Sosiale medier og kommentarfeltene renner over av reaksjoner på Greta Thunbergs klare tale som hun holdt på FNs toppmøte i New York. Tonen i mange av reaksjonene er svært bekymringsfulle. Amerikas president, Donald Trump, brukte åpenbare hersketeknikker da han twitret om Thunberg til sine nesten 65 millioner følgere.

Det er et alvorlig demokratisk problem når voksne hetser og bruker hersketeknikker mot barn og unge som engasjerer seg i samfunnsdebatten.

I august lanserte jeg, sammen med de politiske ungdomsorganisasjonene og LNU, initiativet #Siifra for å fremme en bedre ytringskultur for barn og unge. Den består av en guide og råd til barn og unge om hvordan de kan svare på både saklige og usaklige kommentarer.

Guiden har også råd til voksne om hvordan de skal møte barn og unges engasjement. Jeg vil gjerne dele et av rådene med president Trump og alle andre: Som voksen er det alltid ditt ansvar å oppføre deg skikkelig i debatten!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken