Sparta Amfi trenger et løft!

Sparta Amfi trener et løft, men den kan ikke flyttes ut av byen, skriver Høyres Gøril Eilertsen.

Sparta Amfi trener et løft, men den kan ikke flyttes ut av byen, skriver Høyres Gøril Eilertsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg Høyre mener det er positivt for byutviklingen og miljøet at idrettsarenaer er sentralt plassert i byen, skriver Gøril Eilertsen i dette innlegget.

DEL

LeserbrevSom folkevalgt og medlem av utvalg Kultur og oppvekst må jeg forholde meg til mange saker, blant annet etablering av nye idrettshaller og rehabilitering av allerede eksisterende anlegg som eies av kommunen.

Kan hende er jeg inhabil når det gjelder Sparta Amfi. Sparta Hockey har vært en del av mitt liv i 40 år. Tre av fire familiemedlemmer er æresmedlemmer, men det vil også si at jeg har sett hvor mye denne amfi`en betyr for barn, ungdom og voksne Sarpinger opp gjennom årene. Det er skøyteskole, isdans og morohockey for å nevne noe.

I tillegg til den organiserte idretten, blir amfiet besøkt jevnlig av barnehager, skoleklasser og andre som synes det er morsomt å stå på skøyer. Elitelaget har satt Sarpsborg på kartet og det er ikke for ingenting vi blir kalt Hockey Town. Sparta Amfi er en del av identiteten byen vår har og sammen med stadion og Sarpsborg 08 er dette viktige kulturarenaer.

For meg og andre som kjenner Sparta Amfi, har det lenge vært en kjensgjerning at amfiet må oppgraderes for å nærme seg en moderne ishall med de fasilitetene det måtte innebære. Sarpsborg Høyre har i likhet med ordføreren Sindre Marthinsen-Evje var på befaring i amfi`n og det gleder oss at også byens styrende parti ser behovet for et løft på Sparta Amfi.

Skal vi ha et elitelag og tiltrekke oss publikum, krever det en annen standard enn dagens amfi. Sarpsborg Høyre mener det er viktig at lokalene som leies ut til private opprettholdes eventuelt om det er mulig å utvide for å finansiere noe av oppgraderingen.

Sarpsborg Høyre mener det er positivt for byutviklingen og miljøet at idrettsarenaer er sentralt plassert i byen. Det er derfor ikke et alternativ å flytte Sparta Amfi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags