Engler på Kalnes

Av

Vi forlot vårt første møte med Kalnes og tenkte at det var godt å komme hjem til det norske helsevesen med en slik mottakelse og behandling, skriver Svein Olav Thunæs i dette innlegget hvor han roser ansatte ved Sykehuset Østfold på Kalnes.

DEL

LeserbrevSom nyinnflyttet til Hafslundsøy tidligere i dette Herrens år 2019, hadde jeg gjennom mange år som utlending i Italia vært plaget med et spyttkjertelproblem. Ikke alvorlig nok til å gjøre noe med det før jeg og min hustru flyttet hjem igjen til Norge og Sarpsborg etter 15 år i utlendighet.
Med nær familie som tjener både sitt eget levebrød og andres helse på Kalnes, samt bekjentskaper og venner har jeg hørt både «engleretorikk» og det som «verre» er om forholdene på vårt flotte Sentralsykehus på Kalnes: Trange korridorer, slitne stemmer, overtidsdramatikk med klager fra både «store» og «små». Men også mange fine historier om hvor bra det er på Kalnes. Sykepleiere som løper gangene ned, som henger i stroppen ofte langt over streken arbeidstilsynet har tegnet opp.

Men så var det disse englene mine.
Jo jeg har opplevelser av å ha møtt engler på Kalnes. De er veldig synlig fordi de skaper en herlig atmosfære rundt seg på sin avdeling.

Mitt første møte med øre-, nese-, halsavdelingen nederst i gangen på grå sone var da jeg skulle til registrering og forhåndsvurdering før operasjon for å fjerne en plagsom godartet cyste ved en spyttkjertel under venstre øre.
Vi ble innregistrert av en vennlighet jeg ikke så altfor ofte opplever slik.
Jeg og min hustru ble henvist til ventesone 63. Presist til avtalt tid kom en varm og smilende lege oss i møte, og ønsket oss velkommen til avdelingen. Forhåndsvurdering med diagnoseanalyse mm ble også en oppmuntrende, høyt faglig og usedvanlig behagelig opplevelse for oss begge, til tross for noen litt smertefulle tester.

Vi forlot vårt første møte med Kalnes og tenkte at det var godt å komme hjem til det norske helsevesen med en slik mottakelse og behandling.

Etter en måneds tid møtte vi opp for et forberedende operasjonsmøte med overlegen på avdelingen som skulle foreta operasjonen. Som før – nederst i gangen/grå sone. Med samme vennlige oppmerksomhet fra avdelingens mange medarbeidere, møtte vi overlegen som tok oss imot med hjertevarme. Ja jeg sier hjertevarme. Ikke det at min sak var av så alvorlig karakter at dette skulle kreve ekstra oppmerksomhet, men likevel. Operasjonen ble strålende gjennomført etter av disse to legene gjennom fem krevende timer i full narkose – og alle nervestrenger uberørt. Strålende utført jobb.

At oppfølgingen etterpå var av samme strålende kvalitet overrasket oss jo ikke. Heldigvis har jeg så langt ikke måttet erfare «livet» fra andre avdelinger, men håper at denne flotte erfaring jeg og min hustru fikk oppleve av «mine» engler på Kalnes og alle som jobber på øre-, nese-, halsavdelingen også gjenspeiler hva mange andre pasienter som har vært innom sentralsykehuset på Kalnes har fått oppleve.

Takk skal dere ha!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags