– Folk må hjelpe til!

Av
DEL

LeserbrevI dag veltet en motorsyklist i rundkjøringen utenfor Storbyen. Han ble liggende noen sekunder før han kom seg opp. Jeg så for meg at føreren i bilen nærmest han umiddelbart ville sprette ut av bilen for å hjelpe han å få opp sykkelen, men dette skjedde ikke. 

I stedet kjørte han forbi ham! Jeg kunne se at syklisten strakk armene ut til siden, og kroppsspråket prøvde å fortelle bilisten "hva, kjører du forbi meg?" Jeg hadde så lyst til å hoppe ut av bilen og hjelpe han, men det var flere biler foran meg. Da motorsyklisten hadde dratt opp motorsykkelen, kom det to menn og en dame som hadde gått ut av bilene sine for å hjelpe til. Jeg kjente at jeg ble utrolig skuffet over hvor lang tid det tok før noen hjalp til, og ikke minst den personen som faktisk kjørte forbi han. 

Dette minnet meg også om en episode i sommer, hvor min mann var ute med sønnen vår på tur. Sønnen vår falt og slo seg ganske kraftig. Mannen min gikk ut i veien og prøvde å få flere biler til å stoppe, for å få hjelp og låne en telefon, sånn at jeg kunne komme og hente dem hjem. Dette viste seg å være ganske vanskelig, og den tredje bilen som var på vei forbi stoppet. Han ble naturligvis rasende sint, fordi det skulle flere biler til før noen stoppet. Må også legge til at dette var en vei med lite trafikk og flere minutter mellom hver bil som da passerte. 

Altså: Hva er det som skjer? Vet ikke folk at man har et ansvar for å stoppe og hjelpe til når noen har slått seg? Har mennesker mistet evnen til å føle empati? De som tydeligvis har det, må tenke seg om en gang eller to. Hvis dere virkelig ikke føler snev av samvittighet i hjertet, så stopp i det minste fordi man som trafikant har en plikt til det! 

Maria Magnestad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags