Hvorfor videreutdanne lærere?

Av
DEL

Leserbrev1. februar gikk startskuddet for å søke om videreutdanning for lærere. Hvorfor er dette så viktig, så viktig at regjeringen igjen har tredoblet satsingen på å videreutdanne lærere, med hele 1,6 milliarder kroner, som er like mye som i 2018, hvor 7.200 lærere tok imot tilbudet.

Uansett hvor god utdannelse, hvor lang fartstid du har i yrket ditt, er det fornuftig og godt med nytt påfyll. Det er ikke slik at regjeringen mener at lærere er dårlig til å undervise - norske klasserom er fulle av dyktige lærere med solid faglig kompetanse.

Men, det er fortsatt en del lærere som mangler fordypning i de fagene de underviser i. Tallene viser at det er hele 9.200 lærere i engelskfaget, 9.000 mattelærere og 7.000 norsklærere. Dette gjelder for hele landet vårt.

I vår kommune, er det en strategiplan, for å få alle lærere som mangler kompetanse i forhold til de nye kompetansekravene gjennom videreutdanningsløpet, som går helt frem til 2025. Det vil si at det er 45-46 lærere hvert år som får tilbud. Dette har skolene klart å gjennomføre. Det er skolene og rektor ved hver skole som følger planen, og det er den skolefaglige rådgiver i kompetanse og kvalitet oppvekst som står for fordelingen.

Å ta videreutdanning gir den enkelte lærer flere studiepoeng, mer lønn, fri og betalt de dagene det er studiedager, så dette er jo egentlig en vinn vinn sak. Klart det er slitsomt å begynne å studere igjen, særlig hvis en ikke har gjort det på mange år. Men, skal vi styrke elevenes læring slik at elevene er godt rustet for livslang læring, for fremtidig arbeidsliv og til aktiv deltakelse i samfunnet, er det de faglige og pedagogiske sterke lærere og kompetente og dyktige ledere en nøkkel for å oppnå dette.

Fristen går ut 1. mars, og Sarpsborg Høyre håper at de som står på planen for videreutdanning tar utfordringen til å satse.

Gøril Eilertsen

Folkevalgt for Sarpsborg Høyre, bystyremedlem og medlem av utvalg kultur og oppvekst

Sarpsborg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags