Invitasjonsflausen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbrev100 år etter at Sarpsborgs og Norges store jazzsønn Robert Normann kom til verden, ble han i helgen hedret med en skulptur i Kulåsparken. I lørdagens SA kan vi imidlertid lese at ingen av Normanns etterkommerne var invitert da skulpturen ble avduket under Robert Normann-festivalen. En av Europas mest anerkjente jazzgitarister får et monument til sin ære, og ingen har tatt seg bryet med å invitere familien?

Sønnen Edgar Normann uttaler til SA at både han og barna hans gjerne skulle vært tilstede, men ikke har hørt noe om skulpturen før nå. Svært forunderlig. Bjarne Aaserød i Robert Normann-festivalen er intervjuet i sakens anledning, og understreker at han ikke har hatt ansvar for invitere noen til avdukingen. Hvorfor er han da den som gir tilsvar i denne saken? Og hvorfor påpeker han at han ikke hadde tenkt på å invitere sønnen, ikke har hatt kontakt med ham på flere år og at Normann er «gære’n på hele festivalen» og ikke har vist interesse for den? Hvilken relevans har dette så lenge skulpturen er finansiert av kommunale midler og donasjoner fra mange ulike aktører, og vitterlig tilhører byen, ikke festivalen i seg selv?

Hvis det var noen andre som skulle vært ansvarlig for invitasjoner til avdukingen, skulle dette åpenbart vært tydeligere avklart i forkant. Så hvem satt med ansvaret? Aaserød hadde uansett påtatt seg noe av det ved å invitere samtlige på sin private mailliste, som man kan anta er omfangsrik med tanke på hans store kontaktnett innen kulturlivet. For mange av oss utenforstående, fremstår det da som at avdukingen av skulpturen kun var en del av Robert Normann-festivalens program. 

Det burde oppleves pinlig for alle involverte parter i prosjektet at sønn og barnebarn ble satt på sidelinjen når en slik storhet innen jazzen skulle hedres. Og om det virkelig er slik at en invitasjon står og faller på om man står på Bjarne Aaserøds private mailliste, fremstår dette i beste fall svært uproft håndtert – uavhengig av hvem som skulle hatt ansvaret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags