Hører fyll og eksamen sammen?

VIL FLYTTE EKSAMEN: "Russetiden er allerede godt i gang. Midt i denne stressende og slitsomme perioden blir elevene trukket opp til eksamen. Vi vil flytte eksamen til før russetiden", skriver leserbrevforfatteren. Dette bildet er fra russerevyen til St. Olav videregående skole i mars.

VIL FLYTTE EKSAMEN: "Russetiden er allerede godt i gang. Midt i denne stressende og slitsomme perioden blir elevene trukket opp til eksamen. Vi vil flytte eksamen til før russetiden", skriver leserbrevforfatteren. Dette bildet er fra russerevyen til St. Olav videregående skole i mars. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Russetiden er allerede godt i gang. Tiden der russen spiller høy musikk, fester og drikker en måned. Midt i denne stressende og slitsomme perioden blir elevene trukket opp til eksamen. En eksamen der videre jobbmuligheter står på spill. Er det ikke rett og rimelig at elevene skal få ta eksamen før russetiden slår inn?

Russetiden er et symbol på gjennomført videregående opplæring. Da er det kanskje ikke jeg som synes det er en smule rart at russetida kommer før eksamen? Om man stryker på eksamen så er det mye mulig at man må gå året om igjen. Da er vel litt av poenget med russetida borte? Dette er nok en god grunn til å ha eksamen litt tidligere på året.

Avgangseksamenene på videregående skole er en vesentlig del av vitnemålet man skal ta med seg inn i arbeidslivet. Er det ikke dermed politikernes oppgave å legge opp til best mulig gjennomføring av eksamen? Synes du det er en god oppladning til eksamen med mange dagers fyll i bakhodet? Vi må se realiteten, og den er at russetida ikke blir flyttet. Derfor må vi politikere tilrettelegge for avgangselevene. Det gjør vi kun ved å flytte eksamen til før russetiden!

Et av de sikreste vårtegnene er at russen har kommet seg ut på gata. De fester nesten sammenhengende i en hel måned. Samtidig som dette skjer har man avgangseksamen ved videregående skole. Kanskje den viktigste prøven noen kommer til å ha. Vi ser at denne ordningen er håpløs slik den er i dag, og vil derfor flytte eksamen til før russetiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags