Kjære bussjåfør, jeg håper du får kake i kveld!

FULL STOPP: Denne bussen var blant kjøretøyene som ikke kom seg videre, men måtte gi tapt på riksvei 111 på Årum fredag morgen.

FULL STOPP: Denne bussen var blant kjøretøyene som ikke kom seg videre, men måtte gi tapt på riksvei 111 på Årum fredag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bak tastaturet sitter det i dag mange som ikke kan skjønne at litt snø kan skape sånt kaos på veiene som det gjorde i morges.

DEL

KommentarSelv satt jeg på en buss som brukte nærmere to timer mellom Fredrikstad og Sarpsborg - og jeg har ingen problemer med å forstå problemene.

Da vi kom til Årum, hadde vi brukt halvannen time på ferden fra Selbak, der jeg gikk på bussen. Jeg gremmet meg over at jeg verken hadde rukket kaffe eller frokost på morrakvisten, men priset meg lykkelig over at jeg ikke satt bak rattet på bussen.

Der satt en kar som så ut til å være rundt 15 år yngre enn meg. Jeg tipper altså at han ikke hadde mange års erfaring som sjåfør. Aksenten avslørte at han neppe hadde så mange års erfaring med Norge eller norsk «vårvær» heller, men det hindret ham ikke fra å utføre jobben sin med et smil denne kaosmorgenen.

Den første gangen bussen ble sittende fast, må jeg innrømme at jeg tenkte det hadde noe med manglende erfaring fra bussjåførens side å gjøre. Men den mistanken trakk jeg raskt tilbake, etter at jeg og de andre busspassasjerene utallige ganger kunne kjenne bussen «seile» på det speilblanke underlaget som hardpresset, våt snø hadde laget på riksvei 111. I løpet av ferden mot Sarpsborg kunne vi også se erfarne sjåfører i lastebiler og busser som hadde måttet gi opp og sto bom fast langs veien.

Les også: Snøen fører til snøkaos

Vår buss fikk altså sakte, men sikkert jobbet seg videre i retning byen ved fossen.

Jeg mistet tellingen over hvor mange ganger bussjåføren var ute av bussen - uten verken jakke, votter eller lue - for å legge på kjetting, ta av kjetting eller justere kjetting. Mange ganger ble det. Og han fikk hjelp av både passasjerer og medtrafikkanter.

De nærmere to timene på bussen ble faktisk riktig så hyggelige for oss passasjerer som ikke hadde så mye muskler eller kunnskap å bidra med. Praten gikk, det ble mye latter og vi fikk demonstrert hvordan folk flest er blide og hjelpsomme overfor hverandre når ekstraordinære situasjoner oppstår.

Men øverst på pallen denne morgenen ruver altså bussjåføren på Glommaringen med avgang cirka klokken 07.15 fra Fredrikstad. Tusen takk for at du beviste det sangen har lært oss: «En bussjåfør - det er en mann med godt humør». Jeg tviler ikke på at du er en av mange bussjåfører som har gjort en innsats langt over pari i dag. Jeg håper at både arbeidsgiveren din og alle andre vet å sette pris på det.

Et kakestykke er helt klart på sin plass. God helg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags