Svar til Steinar Haakenstad og SaFoSa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kan du ikke komme med finansieringsplanen også, Steinar Haakenstad, spør Morten Berg Maristad. Han karakteriserer Steinar Haakenstad arenaønske som et rent luftslott.

DEL

LeserbrevDet er med et stort smil om munnen og høy latter jeg leser ditt innlegg i SA om bygging av ny arena tiltenkt Sarpsborg08 og Sparta Hockey. Jeg er usikker på om du har skrevet dette som en komedie, men du verden som jeg koste meg.

Så til saken. At Sarpsborg08 har så til de grader lykkes, skyldes at klubben frem til nå har holdt beina godt plantet på bakken. De har brukt ressursene på å skape et godt fotballag og paralelt med dette har de også klart å bygge en intim og passe stor arena. Husk at det vil komme tider hvor vi ikke trenger samme kapasitet. Sarpsborg08 vil nok få en nedtur i form av et kort opphold på nest høyeste nivå de også, for så komme tilbake. Jeg tenker at vi må unngå å bygge arenaer som i Kristiansand, Stavanger, plankebyen, Molde osv som knapt er halvfulle i fht kapasitet.

Når det gjelder plasseringen du nevner, så virker det som om du helt ser bort fra at de aller fleste tilskuerne med dagens plassering av arenaene, både stadion og Amfin, kan gå eller sykle. Hvor er dit miljøaspekt? Skal alle nå måtte kjøre? Stilig.

At Amfin er gammel og utdatert, er sikkert riktig. Imidlertid tror jeg det fortsatt er god beliggenhet, sentrumsnært og igjen tilgjenglig for veldig mange ved bruk av miljøvennlig transportmidler. Rehabiliter dagens bygningsmasse og lag en hall som dekker behovet, ikke som ivaretar Haakenstad sitt luftslott.

Så til slutt. Jeg har lyst på nok en god latter, så kan du ikke komme med finansieringsplanen også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags