«I går var det like før jeg gikk før kampen var slutt. Og det gjør jeg i prinsipp aldri»!

SAMLING I BUNN: Sarpsborg 08s trener Geir Bakke maner laget til innsats i kampen mellom Sarpsborg 08 og Ranheim.

SAMLING I BUNN: Sarpsborg 08s trener Geir Bakke maner laget til innsats i kampen mellom Sarpsborg 08 og Ranheim. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Her kommer noen nye tanker og betraktninger fra Felt E, signert en frustrert tribunesliter Ole Werner Mathisen.

DEL

MeningerJeg har som prinsipp ikke å gå før kampene er slutt, men i går kveld holdt det jaggu hardt. Bakke beskrev laget som kenguruer som hoppet planløst rundt i et minefelt, og utløste alle minene de traff på. Kaptein Thommasen brukte en annen dyrelignelse, kyllinger, og slik fremsto de også i nærkamper og andre avgjørende situasjoner.

Ranheim var smartere

Ranheim var kvikkere, hadde bedre teknikk, bedre fysikk, var smartere over hele banen, og vant fortjent. Jeg har mange tanker om spillfaser og enkeltspilleres håndtering av disse, men overlater det til ekspertene. På stadion er det jo nå en drøss av gamle landslagspillere og på nettet er det virkelig mange, eksperter mener jeg. Jeg tenker allikevel at spillerne i dagens 08 lag har selverkjennelse nok til å innse at vi er et bunnlag akkurat nå og vender alle steiner for å snu det. Jeg liker folk som står oppreist og ikke unnskylder eller skylder på noe, men står i stormen og dritten overfor den ergrelse som vi supportere øser ut av oss nå, forståelig nok, bortskjemte som vi har blitt de siste årene.

Fra geni til idiot

Jeg og irriterer meg over idrettsutøvere iblant. F.eks. menn i singlet som slipper tunge vekter i gulvet for å markere seg slik at det skrangler i gebisset på oss andre dødelige på treningssenteret. Eller menn godt over middagshøyden i alder og vekt med for trange kondomdresser på sykkel, gjerne tre i bredden i 13 km/t i 80 sonen. Men, så tenker jeg at dette med irritasjon er for energikrevende og forsøker å puste litt gjennom magen, selv om det neigu ikke er lett i disse dager. Thomas Berntsen har gått fra å bli genierklært tidligere sesonger til å bli idiotforklart pr dd,. Han har vel truffet litt feil de foregående årene også, men i år virker det som klubben har bommet på erstatningene for de som gikk.

Sarpsborg 08 slår FFK ni av ti ganager

Onsdag er det cupkamp mot naboene på kaia i den andre byen. Normalt ville jeg sagt at vi er favoritter til å vinne ni av ti ganger, men så var det det med den tiende gangen da. I disse dager hvor de har fått noen seire og har alt å vinne mot oss, og vi har slitt med spill og uttelling kan det fort gå gærent. Jeg våndes bare ved tanken på at de skal få en slags hevn for november 2009. Kanskje spesielt personlig da jeg har en jobb der medarbeidere av begge kjønn har sympatien for laget ved Glommas utløp. Nei gutter, drep den kampen så fort som mulig, vi trenger ikke å underholde fotball Norge med spenning fra klokka åtte og utover kvelden. Eller burde 08 kanskje besøkt en landskjent sjarlatan, sorry det skal visst være sjaman, får å få snudd noen atomer slik at vi er sikre på at hoder og bein er på rett plass på onsdag.

Ses på Stadion!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags