Sparta Amfi, vårt andre hjem

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

«Jeg drømmer ikke om ny hall, ikke i det hele tatt, det jeg drømmer om er deres hjelp til å ta Sparta Amfi inn i den moderne verden» skriver Jan Håkon Dalen i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Sarpsborg kommune!

Du og jeg er veldig glade i hverandre, du har aldri gjort meg noe vondt, å jeg ville aldri tenkt tanken på å gjøre deg vondt. Til det elsker jeg deg for høyt!

Jeg heter Jan Håkon, er født på Alvim, vokst opp på Alvim, å på «Sparta» som vi sier. Fotball hele sommeren, og hockey hele vinteren. Jeg har ingen-verdens-ting å sette fingeren på, selv om det grodde 16 forskjellige gresstyper på Spartabanen, og allergiene utviklet seg i takt med klubben i mitt hjerte.

Apropos klubben i mitt hjerte, Sparta altså, dem har en fantastisk hockeyavdeling som har avla NHL-spiller Jonas Holøs og den mestscorende utlendingen i svensk eliteserie gjennom tidene.

Vi er ganske mange i vakre byen vår som har et forhold til Amfi’n, enten ble dem med venninna si, eller kompisen sin på kamp, poder som drømte, arbeidskarer som håpa på blå seier så han kunne møte på jobb med heva hue dagen etter.

Ah! Arbeidskarer ja! Dem som bygde Katedralen i Sarpsborgveien på dugnad, med en drøm om norgesmesterskap og seriegull. Ah! Ja for sånn er vi! Vi er den sortens mennesker som «trøkker te» å gir gass.

Å nå min kjære kommune, nå er jeg så redd at denne klubben vi alle elsker så inderlig høyt skal havne i bakevja. Det er nye haller på trappene, fem andre steder i landet. Jeg drømmer ikke om ny hall, ikke i det hele tatt, det jeg drømmer om er deres hjelp til å ta Sparta Amfi inn i den moderne verden. Vet godt at du alltid har vært der, hjulpet til, å strukket ut armer og bein når klubben har sykla med begge hjula ut i Pæddekummen å satt seg bom fast.

Jeg har noen ønsker:

Hjørnene i hallen blir fylt opp med tribune, alle setene byttes ut, helst blå. Tribunene trekkes helt ned til vantet, så intimiteten blir enda bedre.

Restauranten rives å bygges som en åpen løsning, og der kunne jeg tenkt meg servering i fem timer, på kampdag, for både Jørgen hattemaker og kong Salomon, du vet det kjære Sarpsborg, vi arbeidskarer liker en pils og et måltid mat, når vi først får fri hjemmænte fra!

Jeg stiller med murerskje og skralle!

Da kan vi si at vi har en ny hall som er rustet for 50 nye år!

Sportslig og litt bekymra hilsen Jan Håkon Dalen.

Jan Håkon Dalen

Supporter

Brevik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags