Ranet på høylys dag – og det skal være lovlig?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er leserbrevet sendt av Steen Arne Hansen.

DEL

MeningerJeg er 52 år gammel og har fått en alvorlig sykdom som gjør at jeg nå trenger behandlinger og opptrening. Jeg startet opptrening på Helsehuset i Sarpsborg, med gode resultater.

Men den gang ei, her fikk jeg ikke være for å fullføre opptrening. Nå er jeg omplassert til et gamlehjem på Grålum, uten samme tilbud. Her er ingen fysioterapeuter – nå skal det sies at jeg har fått fysioterapi noen dager i uka her, men det kan da ikke være riktig at jeg, på 52 år, skal plasseres på et gamlehjem sammen med pasienter i 80 og 90 åra? Mange er demente, noen roper og skriker hele natten, og jeg sover dårlig. Dette gjør selvsagt oppholdet her til et ensomt liv. Det skal sies at pleierne her gjør sitt aller beste, men de er kraftig underbemannet.

Men så tilbake til ranet! Før jeg havnet på gamlehjem hadde jeg en trygd på ca. 19.000 kroner utbetalt, noe som er lavt nok til å overleve på med faste utgifter.

I dag fikk jeg utbetalt fra NAV 1.513 kroner. Resten har kommunen, med Sindre Martinsen-Evje i spiss, «ranet» meg for, for at jeg har blitt plassert her.

De har ordnet med automatisk trekk fra NAV. Jeg har måttet selge min motorsykkel (som var min hobby), min bil, og nå senest mitt hus. Jeg vurderer nå om jeg må si opp internett, Netflix, mobil – alt som er en liten virkelighetsflukt fra dette «helvete», min eneste kontaktmulighet med omverdenen. Jeg må snart vurdere om jeg har råd til å kjøpe meg en pose potetgull til kos i helgen.

Hele situasjonen har nå gjort meg deprimert, og jeg sliter mye med negative tanker. Hva er dette for et liv som kommunen har plassert meg i? Dette er i hvert fall mitt helvete! Det er rart hvilke vendinger livet tar. Sindre, vi kollegaer i bystyre på begynnelsen av 2000-tallet. Nå er du ordfører og har et flott liv, og jeg sitter her med et liv som ødelegges av samme kommune!

Med ensom hilsen

Steen Arne Hansen, Tingvollheimen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags