Gå til sidens hovedinnhold

Nei til mobilfri skole

Artikkelen er over 3 år gammel

«Dere må få opp øynene og se at vi lever i en verden der mobil og digital sosialisering er framtiden», skriver Fredrik Bjørnerud i Elevorganisasjonen i Østfold.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er et tema som ikke kommer fram nok. Vi elever hører ofte fra lærere at vi ikke sosialiserer oss nok. Sosialisering var jo så lett når det ikke fantes mobil.

Mobilfri er et ord som strider på rettighetene dine som person, uavhengig om du er 13 eller 50 år. Lærere påstår at mobilfri skole er svaret på alt, men dette er kollektiv straff, et fåtall av elevene har i så fall gjort noe galt og man straffer alle for det. I tillegg er det ikke mobilens feil at folk mobber, mer enkeltindivider. Med andre ord, en kollektiv avstraffelse. Dette er et tiltak fra lærerne som er gjort uten og høre på hva elevene syntes!

Hvis lærerne tar i bruk argumentet om det å være usosiale, så starter man for det første med pisk i stedet for å legge til rette for andre aktiviteter. Lærerne vet like godt som elevene at det sosiale ikke blir bedre. Elevenes ansvar for egen læring er viktig, man må lære av sine feil og lære å bli selvstendig. Dessuten er de fleste enig i at mobilen er en stor og viktig del av oss fra før av, det er rett og slett slik ungdommer er bygd opp i dag. Det er også viktig at elevene ikke blir fratatt alle muligheter til å bruke digitale og sosiale medier på skolen.

Lær oss heller og bruke den, istedenfor å fjerne den helt. Lærerne prøver på alle mulige måter å endre oss, og det til det negative.

Dere må få opp øynene og se at vi lever i en verden der mobil og digital sosialisering er framtiden.

Ved å tilføre mobilfri skole tar man også bort mulige hjelpemidler i skolen. Fordi det er sånn i den norske skolen at lærebøkene ofte er for dårlige eller rett og slett utdatert. Da er det greit å ha digitale hjelpemidler.

Et spørsmål jeg stiller til rektorer og lærere ved mobilfrie skoler, synes dere det er mye å be om å få bruke telefoner i friminutter på 10 og 15 minutter, etter tredobbelt tid med undervisning? I så fall er det ikke nok å legge begrunnelsen på mobbing og at det blir usosialt, fordi det blir det faktisk ikke, ikke noe mer enn det som allerede skjer utenom telefonen.

Jeg ønsker med flertall av norske elever i ryggen at dere skal høre på oss! Det er vi som går på skolen, det er vi som vet hva vi trenger.

Kun fordi det ikke var noen annen mulighet da dere gikk på skole for 30 år siden, betyr ikke det at verden ikke har forandret seg.

Det er rett og slett uhørt at det er elevene det går utover, men vi ikke skal kunne ha noe å si! Jeg ber alle som er ansvarlig for dette om å revurdere tanken, vil dere ha misfornøyde elever? Fordi hvis ikke dere har merket det, tar dere bort en motivasjonskilde!

Les også

Vil bruke millioner på å utvide og pusse opp Ullerøy leirskole

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.