Musikk Dans Drama - en eliteskole?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var en gang en mor, som trodde at hennes 12 år gamle datter kunne nå sine drømmer, dersom hun gjør en innsats. Datteren spiller klarinett. Hun ser opp til de store jentene i korpset som går på musikklinja, og vil gjerne begynne der selv. Men nå foreslår fylkesrådmannen å fjerne 10 musikkplasser i Halden, og 15 på Greåker, pr årstrinn. Det blir 15 plasser igjen, i hele Nedre Glomma og Halden-regionen! Da skal det noe til at denne Sarpsborg-jenta kommer inn, samme hvor mye hun øver og leser.

Vi er mange i vår omgangskrets som driver med musikk, og flere gikk på musikklinja. Der lærte de å jobbe sammen og alene, de måtte improvisere, bruke sin kreativitet, formidle og utfordre komfortsonen sin. Alt mens de samtidig tok studieforberedende fag. Dette er kunnskap som etterspørres innen de fleste yrker og videre studier, og som vi trenger å bli bedre på for å møte fremtidens krav til oss. Ikke minst er kreativitet, formidling, samarbeid og musikkglede noe jeg gjerne vil at mine barn skal lære og bli trygge på. Det vil hjelpe dem på så mange områder senere i livet, i jobb og privat.

Økonomi er argumentet, men: Vi kan ikke ta oss råd til å bli fylket med dårligst tilbud innen Musikk Dans Drama på hele Østlandsområdet. Vi trenger disse ungdommene, og senere voksne, som blir musikere, eller bare driver med musikk, og som har kunnskap som vi andre kan nyte og dra nytte av.

Kjære fylkespolitikere - ikke la pris pr studieplass blinde dere. I Halden vil Saugbrugs lokaler uansett romme Byggfag, og muligens Tip. Og det er plass, ønskelig og ikke så dyrt, at Musikk og Drama også er i disse lokalene! Og på Greåker er det da fortsatt plass til 30 musikkelever. La oss beholde dagens tilbud, så musikklinja ikke bare er for eliteelevene! La min datter og andre vanlige, musikkglade barn som drømmer om å gå på Musikk Dans Drama, fortsatt ha en grunn til å drømme!

Cathrine Bjørnstad Skog

Bekymret mor, Sandbakken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.