Så var det fram med isskrapa – nattefrost flere steder i Østfold

FROST: Flere måtte ta frem isskrapa mandag morgen.

FROST: Flere måtte ta frem isskrapa mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I Østfold våknet innbyggerne til frost på frontruten mandag morgen.

DEL

Natt til mandag ble det notert kuldegrader flere steder i Østfold-distriktet. Og som et synlig tegn på det var det både rim i gress, på tak og is på frontruter i morgentimene. Å holde frontruta isfri er viktig. Det kan få fatale følger å kjøre uten god sikt. I tillegg vil det svi godt i lommeboka om en skulle bli stanset av lovens lange arm. Flere måtte dermed fram med isskrapa før de kunne legge i vei til jobb eller andre ærender.

Minusgrader i Rakkestad

Østfoldingene ble møtt med en kald, men vakker høstmorgen mandag. Det var skyfritt og solen skinte allerede klokken 08.00 flere steder. Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologsik institutt, Hanne Beate Skattør var det minus to grader i Rakkestad, mens innbyggerne i Askim kunne notere minus tre grader. 

Hun lover en kjøligere uke med varierende vær. Mandag er det ventet nordvestlig frisk bris utsatte steder, opphold og perioder med sol flere steder på Østlandet. Temperaturene vil ligge mellom 10 til 14 grader på dagtid hele uka. Men allerede natt til tirsdag vil temperaturene synke. Det er ventet klarvær og da kan det bli nattefrost enkelte steder.

Varierende vær, men nattefrost

– Det blir kjøligere natt til tirsdag, så det kan komme noe frost enkelte steder. Utover dagen tirsdag er det ventet mye sol. Det vil være en vestlig, men dreiende sørvestlig bris. Spesielt på kysten er det ventet stiv kuling om kvelden. Det kan også komme regn om kvelden tirsdag, forklarer Skattør til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge den vakthavende meteorologen starter onsdagen trolig med nedbør i form av regn, men med roligere vindforhold. Torsdag er det også ventet nedbørsmengder i Østfold.

– Det er ventet et varierende vær, men det er noe usikkert hvordan været blir torsdag. Helgeværet er også for tidlig å si noe om, sier Skattør.

Artikkeltags