Gå til sidens hovedinnhold

Mette barn lærer best

Artikkelen er over 2 år gammel

«For Sarpsborg Arbeiderparti er det viktig å gå foran lokalt. Vi mener at vi ikke kan vente på et regjeringsskifte før vi starter innføring av skolemat i våre skoler. Derfor går Sarpsborg Arbeiderparti til valg på at vi skal sette i gang med prøveprosjekt i våre skoler», skriver Desiré Craggs i Sarpsborg Arbeiderparti i dette innlegget.

Skolemat Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hver dag kommer hver tiende elev i sjetteklasse på skolen uten å ha spist frokost. En av syv har ikke med seg matpakke. Mange barn i skolen går sultne gjennom hele skoledagen.

Disse barna fortjener et samfunn hvor de blir sett, hvor de får de samme mulighetene som alle andre og det uten at de opplever å bli sosialt stigmatisert.

Ved å innføre et gratis måltid i skolen ønsker vi å skape et fellesskap der alle er inkludert.

Vi ønsker å sikre at våre elever har de beste forutsetningene for å lære – og vi vet at hverdagen er hektisk for mange barnefamilier. Vi mener at gratis måltid på skolen vil ha stor betydning for de barna som virkelig trenger det – og vil gjøre at foreldre slipper å lure på om barnet husket å ta med matpakken på skolen.

Vi tror at skolemat er viktig for framtidas skole.

Visste du at Norstat sin undersøkelse for Mills i 2017 viste 51 prosent av de ansatte i grunnskolen opplever daglig eller flere ganger i uken at elever er ukonsentrerte fordi de ikke har spist tilstrekkelig mat i løpet av skoledagen?

Vi mener at dette er viktig – og dette kan vi gjøre noe med!

For Sarpsborg Arbeiderparti er det viktig å gå foran lokalt. Vi mener at vi ikke kan vente på et regjeringsskifte før vi starter innføring av skolemat i våre skoler. Derfor går Sarpsborg Arbeiderparti til valg på at vi skal sette i gang med prøveprosjekt i våre skoler.

For framtidas Sarpsborg-skole kan vi være med å påvirke.

Kommentarer til denne saken