Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen lover hagefest i pent vær

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan fort bli 2-3.000 på hagefesten og St. Hansmarkeringen på Roald Amundsens Minne lørdag. Meteorologen lover drøye 20 plussgrader, sol og lite vind.

(Fredriksstad Blad)

Arrangementsleder Erik-André Hvidsten er spent, for det er mange detaljer som skal på plass. Han maktet å trylle frem noen ekstra billetter til Lasse Berghagen på kvelden, men de forsvant på et par timer.

– Vi la ut 50 billetter på Facebook, og de ble borte, sier han.

Nå skal hagen på Roald Amundsens fødested pyntes til hagefest med salg av pølser og is, scene og midsommarstång. Lokale krefter stiller opp med masse aktiviteter. I år kan du være med på:

Kjøring med gråtass og henger, ta tråtraktorsertifikat, være med på aktivitetsløype, hoppe i høyet, kaste hestesko eller være med på speideraktiviteter som karusell eller ta naturstien. Alle aktivitetene er gratis.

For de sterke og tekniske blir det kasting av melkespann.

– Men mest av alt er det ekstra spennende at redningsselskapet kommer med ELIAS-båten, men vi har Sarpsborg BUL som opptrer med dans, og Fredrikstadungane skal ha utdrag fra jubileumsforestillingen «Kong Frederiks Tidsmaskin». Alt avsluttes med dans rundt midsommarstången, det pleier være en stor suksess, sier Hvidsten.

Dagen avrundes med Lasse Berghagen, Heléne Nyberg og Erik-André Hvidsten. Musikere er Thomas Enroths orkester. Dette skjer på gårdsplassen på Hvidsten Gård. Denne konserten er utsolgt.

Lasse Berghagen har vært i Norge en gang tidligere, i Trondheimstraktene.

De som står bak det store arrangementet, er Hvidsten Gård, Det Gamle Bryggerhus, Borge Bygdekvinnelag, Speidergruppa Årum, Borge 4H, Borge Bondelag, Borge og Torsnes Historielag, Borge hagelag, Rotary Borge, Lions og Visit Fredrikstad og Hvaler.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.