Teppo kommer fra spill i den finske toppdivisjonen Liiga, der han har spilt for HIFK, Pelicans, Kärpät og HPK siden 2013. Han er på sine 29 år blitt en rutinert spiller med totalt 383 kamper og 67 poeng på det øverste nivået i Finland.

Spilleren har aldersbestemte landskamper for Finland, men ingen A-landslagskamper. Han har i tillegg fått med seg 29 Champions Hockey League-kamper (24 for HIFK og 5 for Pelicans sist i 2019–2020 sesongen).

Solid toveisback

Teppo blir Spartas sjette utenlandske spiller, og dermed har klubben fylt opp utlendingskvoten for den kommende sesongen med Miihkali Teppo, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Kevin Carr, Martin Grönberg og Sebastian Selin.

Sportssjef i Sparta, Henrik Malmström, tror Teppo vil tilføre laget mye erfaring.

– Han er en rutinert spiller som har spilt åtte strake år i den finske toppdivisjonen. Teppo er i tillegg en solid toveis-back, det er hans styrke, men han er også en habil pasningsspiller offensivt. I fin fyr er han også som vi tror vil passe godt inn i Sparta-garderoben, sier Malmström.

Vanskelig spillerjakt

Teppo har store sko å fylle etter Mattias Nilsson som har dratt hjem til Leksand etter tre sesonger på Brevik.

– Vi hadde Mattias Nilsson i den rollen sist. Det gjenstår å se om Teppo er like oppofrende som «Nisse», noe jeg tror blir vanskelig å følge etter. Men at Teppo kan bli en god Sparta-spiller er jeg sikker på.

Klubben har brukt noen uker på å finne den siste backen for sesongen. Nå er Malmström fornøyd med å ha årets backoppsetning i boks.

– Vi har vært i dialog med noen spillere før vi klarte å lande Teppo. De fleste er jo på kontrakter nå på denne tiden, så det har ikke vært enkelt å finne en god spiller som vi tror passer inn i laget. Teppo på sin side har vært i Finland i mange år, han ønsket å se noe annet i hockeyverdenen og vurderte Sparta som et godt alternativ etter den gode sesongen vi gjorde i fjor, sier Malmström.

Overgang til godkjenning

Det er foreløpig uklart når Teppo blir spilleklar for Sparta.

Om han rekker hjemmekampen mot Stavanger på torsdag avhenger av det internasjonale ishockeyforbundet.

– Vi vet ikke om han blir klar til torsdag. Vi har sendt inn overgangen til godkjenning hos det internasjonale forbundet. Teppo kommer uansett til Sarpsborg på tirsdag, sier daglig leder Henning Svendsen.

Sparta røk i serieåpningen