Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Greåker-gutt skal lede årets TV-aksjon på NRK

Artikkelen er over 4 år gammel

Komiker og sarping Mikkel Niva håper sarpingene er mer gavmilde en sine naboer i Fredrikstad, når han skal lede årets TV-aksjon på NRK.

– Det blir så gøy, og jeg håper sarpingene stiller opp å gir masse til det jeg mener er de viktigste folkene i samfunnet, altså barna våre. Sarpsborg skal ikke være noe dårligere enn Fredrikstad, humrer Mikkel Niva, da SA ringer ham mandag morgen. 

Sammen med Line Andersen, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen skal sarpingen lede NRK-seerne gjennom den seks timer lange direktesendingen som starter på Søre Ål skole i Lillehammer kommune med Benedicte Bendiksen. Sendingen fortsetter fra Marienlyst i Oslo med nevnte Niva, Ajkic og Andersen senere samme dag.

Viktig formål

Søndag 22. oktober mobiliseres igjen et gedigent apparat landet over for å samle inn penger til et godt formål. I år er det UNICEF som har fått aksjonen, og midlene som kommer inn, skal gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt.

Jeg har kanskje ikke utnyttet min Sarpsborg-tilknytning maksimalt, men jeg følger veldig godt med på det som skjer. Det var for eksempel veldig deilig å se Sarpsborg 08 knuse Vålerenga i semifinalen i cupen.

Mikkel Niva, utflyttet sarping og TV-personlighet.

 

De fire programlederne er alle kjent fra ulike NRK-roller, og de gleder seg stolt til å gå lov til å lede årets TV-aksjon.

Programleder, skuespiller og sarping Mikkel Niva synes det er en stor ære å bli spurt om å være programleder for TV-aksjonen på NRK.

– Jeg er veldig fan av dugnadsånden, så det å få være med å lede en av Norges, om ikke verdens største dugnad, gleder jeg meg veldig til. Jeg kjenner at engasjementet blir ekstra stort når jeg vet at årets aksjon går til de viktigste folkene vi har i samfunnet, nemlig barna, forteller Mikkel Niva på telefon til Sarpsborg Arbeiderblad.

Oppvokst på Greåker

Niva som er født i Elverum, og oppvokst like ved fotballbanen Moa på Greåker er mest kjent som komiker og fast medlem av ensemblet «Det Andre Teatret». De siste årene har han vært å se på TV-skjermen i både «BroShow» på NRK3, samt som paneldeltaker i TVNorges «Brille» med Harald Eia, og TV2-programmet «Alt er lov» med Solveig Kloppen. I fjor ledet han blant annet «Julemorgen» på NRK, i tillegg til å ha ledet NRKs «Sommeråpent» med TV-personlighet Haddy Njie i sommer.

Han sjonglerte seg for øvrig rett til Ungdommens Kulturmønstrings landsfinale i Trondheim i slutten av mai i 2003. Niva var da 14 år gammel.

Følger med S08

I fjor var han i Sarpsborg ved flere anledninger, blant annet under «FestiBorg» som ble arrangert av Patrik Stenseth og Sjur Marqvardsen. Da skulle Niva lede Sarpsborg-ungdommen gjennom en to dager lang improworkshop. Han var også tiltenkt en rolle i jubileumsrevyen «iSærp» men måtte trekke seg på grunn av sykdom.

– Jeg har mange gode minner fra tiden min i Østfold, og jeg tilbrakte alle mine barne- og ungdomsår i Sarpsborg. Jeg bodde på Moa i Greåker, før jeg flyttet til Moss og etter hvert Halden for å studere musikk, dans og drama, sier komikeren.

Han gikk på Risum videregående skole i Halden, før han flyttet fra Østfold for å gjøre karriere i hovedstaden.

– Jeg har kanskje ikke utnyttet min Sarpsborg-tilknytning maksimalt, men jeg følger veldig godt med på det som skjer. Det var for eksempel veldig deilig å se Sarpsborg 08 knuse Vålerenga i semifinalen i cupen, fastslår Mikkel Niva.

CV

  • Navn: Mikkel Niva
  • Alder: 29 år
  • Bosted: I barne- og ungdomsårene bodde han på Greåker i Sarpsborg.
  • Aktuell med: Leder årets TV-aksjon på NRK søndag 22. oktober sammen med Leo Ajkic, Line Andersen og Benedicte Bendiksen.

Kommentarer til denne saken