Sarpsborg kommune kan vinne populær klimapris

MILJØVENNELIG: Sarpsborg kommune kan vinne gjev klimapris for sitt arbeid med utslippsfrie renovasjonsbiler.

MILJØVENNELIG: Sarpsborg kommune kan vinne gjev klimapris for sitt arbeid med utslippsfrie renovasjonsbiler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg er blant flere kommuner i Norge nominert til prisen "Årets lokale klimatiltak 2017".

DEL

Sammen med Oslo, Sandefjord, fylkene Sør-Trøndelag, Troms og Vestfold skal de konkurrere om prisen «Årets lokale klimatiltak 2017». Prisen deles ut av KS og Miljøstiftelsen ZERO under Zerokonferansen 2017.

Utslippsfrie søppelbiler

– Det kom i år inn i alt 12 søknader og det var sterk konkurranse blant flere av disse om å komme blant de nominerte, skriver Jenny Skagestad i Miljøstiftelsen ZERO i en pressemelding til Sarpsborg Arbeiderblad.

Sarpsborg kommune skulle fra 1. oktober få en enda mer miljøvennlig håndtering av innbyggernes avfall. I løpet av høsten skal Sarpsborg få to helelektriske søppelbiler til å kjøre i sentrumsgatene, som vil gi mindre utslipp og mindre støy i sentrum. Nå er kommunen nominert for sitt arbeid med utslippsfrie renovasjonsbiler. 

Oslo kommune er nominert for sitt arbeid med klimabudsjett, Sandefjord for miljøkrav ved tildeling av seilingstider i havnen, Sør-Trøndelag for storsatsing på elbusser, Troms for kjøp av elbusser og Vestfold for gode klimaløsninger ved ny videregående skole.

Kåres 31. oktober

De tre vinnerne vil bli offentliggjort og hedret 31. oktober under Zerokonferansen, som arrangeres i Oslo fra tirsdag 31. oktober til onsdag 1. november, opplyses det i pressemeldingen.

Juryen for årets tildeling består av Odd Einar Dørum, Helge Eide, Kristin Halvorsen og Marius Holm.

De øvrige søknadene kom fra Asker kommune, Fredrikstad kommune, Hvaler kommune, Skedsmo kommune, Stavanger kommune og Vågsøy kommune.

Artikkeltags