Fikk forleden et veldig trist budskap. Vår gamle ildsjel, bandykeeper, materialforvalter etc., Kjell Eriksen, har dessverre gått bort, 89 år gammel. Kjell var en hedersmann. Han var en lugn, stillfaren person, både på og utenfor bandybanen.

Mange mener han var tidenes beste norske keeper

Han var SFKs bandykeeper i flere tiår like etter krigen og A-landskamper ble det også en del av. Ja, selv om det nesten var umulig å komme med der, når man kom fra Sarpsborg. Det beviser hvor god han var, og mange regner han som den beste bandykeeperen som Norge noen gang har hatt. Han ble også kåret til verdens beste keeper under VM i Sovjet i 1965, hvor A-landslaget tok en overraskende sølvmedalje. Mye takket Kjells kjempekamper.

Jeg var så heldig å bli kjent med han allerede som 14-åring, da jeg begynte i SFK i bandy og fotball, i slutten av 60-årene. Han som bodde på Borgen og jeg på Øya, gjorde at han etter hvert, plukket meg opp med sin Volvo Duett til trening og kamper vinterstid. Gode samtaler, råd og tips gjorde at jeg bestandig så veldig opp til ham.

Var der for ungguttene

Kjell var alltid der for oss bandygutta. Jeg har mange minner om ham både som keeper og leder på sidelinja, som jeg i dag kan tenke tilbake på.

jeg husker at Per Olav Thorsen og jeg øvde oss på corner og frislag under treningssamlinger vi hadde på Gjøvik og i Sverige. Det var etter måneder med trening innendørs på Sparta Amfi med dertil myke, dårlige baller. Jeg sa da til Per Olav: «Nå slår vi dem opp i snøen på hustakene bak mål, så blir vi kvitt dem. Det hele endte med at vi så Kjell med lånt stige krøp opp på takene, og hentet ned igjen alle de dårlige ballene».

Tenker også på all den tida han la ned etter våre bandytreninger, når Per Olav og jeg utallige ganger trente dødball med han i mål. Bare så synd at han tok nesten alt. Kanskje bra, for da satt de bedre i kampene.

Historien om landslagskompis og storskytter, Strømsgodsets Steinar Pettersen, kjenner nok mange bandyinteresserte igjen. «Her må vi lenger inn før vi skyter gutter, ropte Steinar i en kamp. Kjell tar jo alt».

Kunstisbanen

Etter hans karriere, gjorde Kjell en formidabel jobb som innpisker og fagmann, sammen med Martin Kjølholt, Oddvar Thorsen og mange flere, med arbeid rundt den nye kunstisbanen på stadion i midten av 80-åra. Vi var heldige som hadde disse rundt oss, og dagens bandyspillere kan prise seg lykkelig, over alt dette arbeidet som ble gjort. Uten denne dugnadsinnsatsen, som mange bidro til, hadde nok bandysporten i Sarp vært ferdig.

Ja, Kjell, jeg kunne fortsatt lenge, for du har satt dype spor. Men nå kan du slappe av og hvile.

Mine tanker går til familien. Kjell la igjen mange gode minner. Ta med dere det.

Takk for alt, Kjell. Vi gamle bandygutter glemmer deg aldri.

Leif Karlsen, tidligere bandyspiller og trener i SBK og SFK