Det sier Geir Arne Johannessen. Han er leder av skigruppa i Slitu IF og rennleder for første utgave av Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn i Eidsberg.

– Egentlig er det bare trist å måtte arrangere et minnerenn for Vibeke. Vi ville jo heller ha satt heder og ære på henne mens hun var i live. Men vi må bare gjøre noe positivt ut av hennes død, sier Geir Arne Johannessen, som var Vibeke Westbyes Skofteruds trener den gang hun vokste opp på Slitu.

Lavterskelrenn

– Dette er et lavterskelrenn. Kommer det for eksempel en i ullgenser, nikkers og treski, så blir jeg bare glad, smiler Johannessen.

Rennet går søndag 24. februar og har start og mål ved Tenor skole på Slitu. Det er lagt opp til tre løypealternativer. Et barneskirenn på rundt 500 meter, en trimløype på 5 kilometer og en turløype på 20 kilometer.

Brødrene Johannessen forteller ellers at minnene av Vibeke Westbye Skofterud vil bli godt synlig under renndagen. Blant annet vil gullmedaljene hennes fra OL i 2010 og VM i 2005, samt kransen da hun vant Vasaloppet i 2015 vises fram. Mest synlig blir minnene etter henne under barneskirennet.

Stor stas

– Vibeke etterlot seg over 100 startnumre fra NM, VM, OL og verdenscupen. Disse vil bli brukt av deltakerne i barneskirennet. Det blir nok stas både for barna og ikke minst for mor og far, humrer Jørn Harald og Geir Arne Johannessen.

– Påmeldingen skjer på Skiforbundets sider. Vi håper flest mulig gjør det, selv om det også er mulig å etteranmelde seg renndagen, legger de til.

Overskuddet av rennet går Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond – et fond som støtter opp under fysisk og psykisk helse.