«Moi»: - Min oppgave er å skape sjanser og være kreativ

FRA START: Mohamed Elyounoussi har vært i Southamptons førsteellever i de tre siste kampene.

FRA START: Mohamed Elyounoussi har vært i Southamptons førsteellever i de tre siste kampene. Foto:

Sarpingen Mohamed Elyounoussi (24) er fornøyd med starten på oppholdet i Premier League-klubben Southampton.

DEL

«Moi» har vært på den engelske sørkysten i to måneder etter overgangen fra Basel.

– Det har vært en god start i Southampton. Jeg har blitt tatt godt imot av både klubben og spillerne. Southampton er flinke til å ta vare på nye spillere. Det har vært enkelt å bli en del av gjengen, sier han.

24-åringen synes også det går bedre og bedre sportslig.

– Vi fikk en seier sist mot Crystal Palace (2–0) og det var veldig godt. Da fikk vi endelig betalt for den jobben vi har lagt ned. Nest sist dominerte vi mot Leicester, men tapte på overtid. Det var surt. Nå er vi endelig i gang, med seier i serien mot Palace og i cupen mot Brighton, sier Elyounoussi.

Fornøyd manager

Southampton har klatret til 12. plass i Premier League etter fire seriekamper. Klubben har tatt fire poeng. «Moi» startet sesongen som innbytter, men har spilt fra start i de to siste seriekampene pluss cupkampen mot Brighton.

– Det har gått ok for egen del. Jeg har fått vist meg litt fram, men jeg ønsker å by enda mer på meg selv. Det tar litt tid å bli kjent med de andre på laget, og det skal bli enda bedre. Manageren (Mark Hughes) virker fornøyd, sier Elyounoussi.

24-åringen er fornøyd med den rollen han har fått av sjefen.

– Jeg har den samme rollen i Southampton som jeg hadde i Sarpsborg 08. Min oppgave er å skape sjanser og å være kreativ, sier han.

Elyounoussi merker naturligvis at det er høyere nivå i Premier League enn han er vant til fra Sveits.

– Det er alltid et steg opp når man kommer til en større liga. Intensiteten og det fysiske er på et høyere nivå enn jeg er vant til, men jeg liker utfordringer. Nå må jeg tenke enda fortere enn før, sier han.

Drømmen er oppfylt

«Moi» har hatt en fantastisk utvikling helt siden han kom opp i A-lagstroppen til Sarpsborg 08 som ung juniorspiller. Etter at han slo gjennom i S08 har ferden gått videre til Molde, Basel og Southampton. Nå er han altså i Premier League før han har rundet 25 år.

– Jeg har alltid drømt å spille i en av de store ligaene. Jeg har vokst opp med Premier League på TV, og det er naturligvis stort å være her. Jeg har tatt jevne steg i hele karrieren, men jeg havnet kanskje i Premier League fortere enn jeg trodde, sier han.

– Du har tatt en rekke viktige beslutninger underveis for å komme dit du er i dag. Hva mener du er den viktigste beslutningen du har tatt så langt?

– Jeg har alltid tatt med meg leken og at det skal være gøy å spille fotball. Uansett hvor seriøst det har blitt, har jeg hatt med meg gleden med å spille fotball. Jeg koser meg like mye med fotballen i Southampton som jeg har gjort tidligere, sier han.

24-åringen har naturligvis fått med seg det som Sarpsborg 08 har gjort i Europa League denne sesongen. Det er få sarpinger som er så glad i hjembyen som «Moi».

– Jeg prøver å få med meg hver eneste Sarpsborg 08-kamp. Jeg ser alle kamper hvor jeg ikke spiller selv. Kampene i Europa League har vært sinnssykt, sier han.

Største prestasjon

– Hvor stort er det av Sarpsborg 08 å kvalifisere seg for gruppespillet?

– Det er den største prestasjonen i norsk fotball i 2018. For en liten klubb som Sarpsborg 08 er det enormt å klare det. De har bygd sten for sten hele veien, og nå er de i gruppespillet i Europa League. Jeg synes det er dritkult, sier han.

Han er ikke redd for at S08 skal gå i fellen med å begynne å bruke mer penger enn tidligere.

– Det er viktig at klubben fortsatt tenker på utvikling. Jeg er ikke redd for at Sarpsborg 08 skal endre kurs. Det er veldig moro at det går så bra, sier Elyounoussi.

Artikkeltags