– Laugskonkurransen er en årlig konkurranse blant profesjonelle fotografer i Østfold som er tilsluttet Norges Fotografforbund. Norges Fotografforbund er Norges største forbund for profesjonelle fotografer. I lauget i Østfold teller de 37 medlemmer. Hver fotograf sender inn fire bilder som blir juryert, opplyser lauget i en pressemelding.

Bildene vurderes på en poengskala fra 0-100. Fotografene streber etter å nå de høyeste poengsummene: bronse på 80-87 poeng, sølv på 88-94 poeng og gull på 95-100 poeng. Hvert bilde får en poengsum og den fotografen med høyest totalsum for sine fire bilder vinner.

Bildeserie

Vinnerbildene

Førsteplassen i Laugskonkurransen gikk til Jeanett Haslien fra Haslien fotografene i Sarpsborg. For dette mottar hun vandrepremien Daguerreprisen, som er den høyeste utmerkelsen i konkurransen. Jeanett får også denne prisen til odel og eie, da det er tredje gang hun har vunnet siden 2014.

Fotograf Marion Haslien fra Haslien Fotografene fikk andreplass med fire bilder premiert og var kun 18poeng bak sin datter Jeanett.

Tredjeplassen gikk til Christina Aakervik fra Moss.

Infografikkprisen er prisen som går til bildet med høyeste poengsum. I år var det Jeanett som fikk denne med bildet “Blessed”.