Gå til sidens hovedinnhold

Moss lufthavn Rygge er solgt

Artikkelen er over 4 år gammel

Orkla, Thon Holding AS og Østfold Energi har inngått en avtale med investeringsselskapet Jotunfjell Partners om salg av Rygge Sivile lufthavn AS.

Det melder Orkla i en pressemelding tirsdag kveld.

Avtalen innebærer at Orkla, Thon Holding og Østfold Energi selger alle sine aksjer i selskapet til Jotunfjell Partners. Jotunfjell overtar med det terminalbygget samt alle andre sivile bygninger ved Moss lufthavn Rygge, som RSL drev fram til flyplassen ble lagt ned 1. november 2016.

Avtalen har kommet i havn etter at Jotunfjell Partners AS har kommet til enighet om en pris og presentert realistiske planer for videre drift av flyplassen.

– Vi er glad for at vi har funnet nye eiere som ønsker å starte opp igjen driften ved Moss lufthavn Rygge, sier Håkon Mageli, konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla ASA.

Oppstart senest i 2019

Jotunfjell Partners er et selskap som overtar selskaper som sliter, og selskapet sier selv de alltid har som mål å snu driften. Kristoffer Fjell i Jotunfjell Partners sier i en egen pressemelding at de kjenner flyplassen godt, og at de har som mål å gjenoppta flyplassdriften.

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners AS.

Fakta om Jotunfjell Partners

  • Privateid investeringsselskap etablert i 2001
  • Aktiv eier som utvikler og eier selskaper i Norge, Sverige, Finland, Island og Storbritannia
  • En rekke engasjementer innen butikkdrift med vekt på mote og tax-free, blant annet Airport Retail Group, Elite Foto, Steen & Strøm Magasin, Gullfunn, Nye Notabene, Pagelle og Camilla Malmströms
  • Virksomheter eid av Jotunfjell Partners sysselsetter totalt over 1400 personer

Kilde: Pressemelding fra First House

Disse skal lede flyplassen

For å få flyplassen på fote igjen har Jotunfjell Partners engasjert tre personer med solid erfaring innen flyplassdrift.

– Disse er Espen Ettre med over 20 års erfaring fra sentrale roller i Oslo Lufthavn, Roel Huinink som har hatt lederposisjoner på lufthavnen Schiphol og Arlanda og Alf Reidar Fjeld som tidligere har vært administrerende direktør i Sandefjord Lufthavn Torp, heter det i pressemeldingen.

Nå håper Jotunfjell Partners at innbyggere, næringsliv og politikere i regionen fortsetter sin støtte til flyplassen.

– Vi har notert oss at passasjerer, tidligere ansatte, næringsliv og myndigheter i regionen har vist både initiativ og besluttsomhet for å få lufthavnen på Rygge tilbake i drift. Vi håper dette engasjementet videreføres og at vi igjen kan ta imot fly og passasjerer på Rygge, avslutter Olsen.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre detaljer i avtalen som er inngått.

 

Kommentarer til denne saken