6 av 10 bilister synes dette er helt all right

Norske bilister synes ikke køkjøring er så ille. Det kommer fram i en undersøkelse Statens vegvesen har gjort.

Norske bilister synes ikke køkjøring er så ille. Det kommer fram i en undersøkelse Statens vegvesen har gjort. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for at man ofte vet man blir sittende i kø, velger tusenvis å gjøre nettopp det hver eneste dag. Nå vil Statens vegvesen finne ut hvorfor.

DEL

(Siste) (Drammens Tidende)I forbindelse med forskningsprosjektet «Bedre kunnskapsgrunnlag for endret transportmiddelfordeling i byer» har Statens vegvesen gjort en undersøkelse blant bilister.

Flere av spørsmålene som ble stilt handlet om nettopp kø. 2.000 personer som kjørte på de fire største veiene inn og ut av Oslo deltok i undersøkelsen, ifølge Statens vegvesen.

Halvparten av disse hadde stått i kø. Av de som satt i kø, svarer 60 prosent at de synes det er greit å stå i kø. Over 90 prosent var også forberedt på at de måtte sitte i bilkø, heter det på vegnett.no.

– Jeg er overrasket over at så mange syns det er greit å sitte i kø. Dette gjør de enten fordi de ville brukt mer tid og penger på å reise kollektivt, eller fordi det er mer komfortabelt med bil. Det sier doktorgradstudent Marie Aarestrup Aasness i Statens vegvesen til vegnett.no.

Aasness forteller at hun også ser på om opplevelsen av å sitte i kø kan ha sammenheng med hjemsted, kjønn, alder, inntekt – og selvsagt forventninger.

– En kø på få minutter i Oslo er nærmest ikke kø, der forventer en kø. Mens i en mindre by kan få minutter kø fortone seg lenge, sier Aasness.

70 prosent av de spurte mener at hva slags reise de er ute på avgjør om det er plagsomt med kø eller ikke. Under 30 prosent mener det avhenger av humøret. (ANB)

Artikkeltags