Klar for proffdebut

Sverre Isachsen (41) fra Hokksund har vunnet EM i rallycross de tre siste årene. Nå venter nye utfordringer i USA.

Sverre Isachsen (41) fra Hokksund har vunnet EM i rallycross de tre siste årene. Nå venter nye utfordringer i USA. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sverre Isachsen har vunnet EM i rallycross de tre siste årene. Nå venter hans livs utfordring i USA.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Førstkommende lørdag er Sverre Isachsen klar for sin proffdebut i Global Rallycross Championship. Føreren er usikker på hva han kan forvente av løpet, som sendes direkte på ESPN.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, men det er vanskelig å si noe om forventninger, forteller en spent Isachsen.

Løpet starter lørdag 18.45 lokal tid i Charlotte.

Ny bane

41-åringen har som alltid høye ambisjoner, men innrømmer at det kan ta tid før han kan kjempe om gullet.

– Bilen er ny for meg, og trenger kanskje litt utvikling. Banene er dessuten ganske annerledes her enn i Europa. Det er blant annet ingen grus – som jeg er vant til.

Løpet vil gå av stabelen like etter lørdagens NASCAR-løp. Derfor er det ventet titusener av tilskuere på tribunen, og Isachsen er spent på hva publikum vil synes om rallycross.

– Jeg tror mange vil synes rallycross er spektakulært med sine korte heat, fighting, sladding og hopp.

Store navn

Global Rallycross Championship håper å få VM-status senere, men allerede i år holder mesterskapet et høyere nivå enn EM i rallycross. Et imponerende startfelt er klare for det prestisjefylte mesterskapet.

I tillegg til vår egen europamester vil BMX-legenden Dave Mirra og skateren Bucky Lasek krydre startfeltet. Rally-føreren Marcus Grönholm og den tidligere ekstremsportutøveren Travis Pastrana stiller også til start i Charlotte.

– Fremtiden til rallycross ligger i USA, det er det ingen tvil om, avslutter Isachsen.

Artikkeltags