MYSEN: – Dette er helt vilt. Aldri før har det vært så mange påmeldte til klubbmesterskapet før. Vi har 113 biler til start. Jeg kjenner jeg har sommerfugler magen nå, humrer Ivar Frode Andersen. Han er leder av Østfold Motorsport.

Arrangement på rundgang

I flere år har NMK Trøgstad, Østfold Motorsport (tidligere NAF Øvre Østfold) og KNA Indre Ytre Østfold samarbeidet om et felles klubbløp på Momarken. I år er det Østfold Motorsport som står som arrangør.

– Tidligere delte vi på arrangementet, men det ble vanskelig å organisere. Derfor fant vi ut at klubbmesterskapet i stedet skal gå på rundgang. I fjor var det KNA. I år er det vår tur, forteller Andersen spent.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Klubben vår er ikke mer enn to år gammel og er ikke verdens største. Men vi har fått med oss rundt 50 funksjonærer, så jeg tror dette kommer til å gå bra. Jeg ble også litt mer komfortabel etter at det onsdag ble besluttet å bare kjøre tre innledende omganger i stedet for fire. Da har vi litt mer slingring i tidsskjemaet. I tillegg rekker vi kanskje å reise hjem før vi må sette på flomlyset på banen, ler han.

Hele 25 finaler

Det skal kjøres bilcross og rallycross på Momarken denne lørdagen. I bilcross blir det både junior-, dame-, senior- og veteranklasse, mens det i rallycross blir junior- og seniorklasse. I tillegg kjøres det treningsklasse i både bilcross, rallycross og crosskart.      

– Det skal kjøres hele 57 innledende omganger og 25 finaler. I innledende omganger er klubbenes førere blandet. Deretter kjøres det finaler for hver enkelt klubb. Til slutt vil vi ha en superfinale med de to beste fra hver klubb for å kåre Indre Østfold-mesteren, smiler han.

At det er så mange som 113 påmeldte førere har Ivar Frode Andersen en klar formening om.

– Det er kort vei for alle, og folk kjenner banen. I tillegg er det ikke budrunde på bilene her, så da er det flere som tør å ta fram bilen. Jeg tipper vi kommer til å se mye gromt i bilcrossen. Folk som har tatt fram det gjeveste de har innerst i garasjen, humrer Andersen.

Innsjekking og teknisk kontroll er allerede fredag kveld, mens det lørdag morgen klokken 08.00 braker løs med de første innledende omgangene.