Erling (77) har vært korpsmusikant i 69 år: – Jeg spiller til de bærer meg ut!

Erling Nilsen (77) nyter fortsatt å spille walthorn.

Erling Nilsen (77) nyter fortsatt å spille walthorn. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sinsen ungdomskorps gjestet Sarpsborg lørdag formiddag. Sammen med Hafslundsøy musikkorps holdt de utekonsert foran nesten 200 mennesker ved pavaljongen i Kulåsparken. Og midt i korpset, med et godt grep om walthornet satt Erling Nilsen på sin faste plass. En plass han har hatt i Hafslund musikkorps siden han meldte seg inn i guttekorpset i 1948.

DEL

– Ja, det har blitt noen år i korpset. Og så lenge lysten er der, og jeg er klar i toppen, så kommer jeg til å fortsette. Ja, slik det ser ut nå så har jeg planer om å spille til de bærer meg ut av korpset. Jeg håper jeg har mange år igjen, meddeler Nilsen.

Utviklingen har vært enorm

Erling Nilsen meldte seg inn i guttekorpset i 1948, og ble en del av hovedkorpset ti år senere i 1958. Han spiller walthorn i dag, som han gjorde den gangen. Og like stø på tonen er han også. Men både musikken og miljøet har endret seg kraftig opp gjennom årene, til det positive, mener Nilsen.

– Utviklingen har vært enorm. Det er nesten umulig å sammenligne korpsaktiviteten i 1958 med 2017. Nå spiller vi mye mer allsidig musikk, selv om vi fortsatt holder oss til mye klassisk. I dag har vi en kjempedirigent i Frank Brodal, og miljøet er godt. Miljøet var også godt før, og interessen for korps var større tidligere på 1900-tallet, men jeg ser at interessen for korps er på vei tilbake igjen, og det er gledelig. Vi har blant annet fått inn fem asspiranter det siste halvåret, opplyser han.

– Hva er det som er hovedårsaken til at du har blitt værende i det samme korpset i 69 år?

– Dette har alltid vært et fint korps å være i. Men det er to grunner til at jeg fortsatt spiller og trives. Det ene er at lysten og gleden ved å spille alltid har vært tilstede. Noen ganger har den blitt borte, men den har kommet fort tilbake. Den andre grunnen er at det har vært veldig sosialt moro, og å kunne få være ute og spre stemning og god musikk, har vært fint.

Likte seg i Sarpsborg

Rammen var satt for en fin utekonsert med det profilerte Sinsen ungdomskorps og Hafslundsøy musikkorps i Kulåsparken. Sistnevntes første konsert i år. Grønnkledde trer og klassisk korpsmusikk av høy klasse var en fin skue blant de nesten 200 mennesker som hadde møtt opp ved pavaljongen.

Sinsen Ungdomskorps som kanskje er mest kjent for sine opptredener på Ullevål stadion før og under cupfinaler og landskamper, synes også det er hyggelig å komme til mindre byer.

Sinsen ungdomskorps marsjerte gjennom byen.

Sinsen ungdomskorps marsjerte gjennom byen. Foto:

– Vi elsker å reise rundt i Norge å spille. Det er en fin måte å vise oss fram på. Og her i Sarpsborg trives vi veldig godt. Det var en fin tur fra torget og opp til parken. Gode spilleforhold, og et innbydende lokalmiljø. Vi har jo et godt forhold til Hafslundsøy musikkorps. Vi besøker hverandre og har samme dirigent som binder oss litt sammen, opplyser leder i Sinsen ungdomskorps, Anne Kristin Liberg.

Sinsen ungdomskorps framførte litt mer pop-preget musikk enn sine venner fra Sarpsborg. "Queen-medley", "Take on me" med A-ha, Rocky-soundtrack og Trond-Vigge Thorgersens "Tenke sjæl", sto på programmet. Hafslundsøy Musikkorps holdt seg til det mer tradisjonelle som Valdres marsj av Johannes Hanssen og Den Norske Løve av Oscar Borg.

Sinsen spiller 25-30 konserter i året og opplever stor korpsinteresse i Oslo. På Hafslund er forholdene noe mindre. De har sine tre konserter, vårkonsert, nostalgikonsert på høsten og julekonsert. Men de opplever økning i korpsinteressen i Sarpsborg, som har vært på bristepunktet i flere år.

– Det gror godt. Vi har fått noen nye medlemmer og det står veldig bra til i Hafslundsøy Musikkorps, fastslår leder Heidi Thorvaldsen.

Artikkeltags