Tonic Breed med mørk musikkvideo

  Her er Tonic Breeds nyeste musikkvideo, «Strife».

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Thrash metal-bandet Tonic Breed har laget sin tredje musikkvideo. Resultatet ser du her.

  DEL

  Med haldenser Oscar Birk Hellenes som regissør har sarpebandet Tonic Breed nå ferdigstilt sin nyeste musikkvideo. Historien som fortelles er forholdsvis mørk og manuset er skrevet av regissøren i samarbeid med bandet selv.

  – Historien bygger på teksten i låten «Strife», men låtteksten er mer generell. Vi har valgt en tolkning til videoen, forklarer vokalist og gitarist Patrik Kvalvik Svendsen (25) i Tonic Breed.

  Videoen er spilt inn i Moss og Halden og du kan se den i sin helhet øverst i denne artikkelen.

  Gode omtaler

  Tonic Breed ble startet av klassekamerater i 2007. Siden den gang er de blitt voksne og den siste tiden har de høstet lovord for plata «Outsold».

  Blant annet skriver Totto Mjelde i NRK P3s Pyro følgende: «Vi liker den amerikansk-inspirerte thrashen til norske Tonic Breed her i Pyro, og har ved flere anledninger spilt bandet på radioprogrammet vårt (...) En av låtene vi har gitt radiotid er den stilige «Strife» som nå har fått video. Det er nesten som om alle årene etter 1988 aldri kom… Deilig»

  Pyro kåret også bandet til et av de mest lovende norske bandene i 2014.

  Nettstedet heavymetal.no skriver blant annet følgende i sin anmeldelse av plata: «Jeg må si meg svært fornøyd med denne, jeg hadde ikke sett for meg at Tonic Breed skulle hoste opp en såpass spennende sak.»

  Jakter trommeslager

  En del utskiftninger av bandmedlemmer har det vært siden starten i 2007, men fremdeles er originalmedlemmene Patrik Kvalvik Svendsen og Rudi Golimo Olsen med. I tillegg er gitarist Jørgen Abrahamsen et forholdsvis ferskt medlem i bandet.

  Nå søker de etter en ny trommeslager.

  – Vi har lett etter en ny trommeslager en stund nå. Det er ikke så lett å finne en som passer, sier Svendsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

  HARD MUSIKK: Patrik Kvalvik Svendsen og Tonic Breed er ute med ny musikkvideo.

  HARD MUSIKK: Patrik Kvalvik Svendsen og Tonic Breed er ute med ny musikkvideo. Foto:

  HARD MUSIKK: Patrik Kvalvik Svendsen og Tonic Breed er ute med ny musikkvideo. Foto: Oskar Birk Hellenes

  Uten trommeslager jobber bandet alternativt, i stedet for å leie inn en musiker for å spille konserter. De skriver låter og satser altså på å lage gode musikkvideoer.

  – Det å lage musikkvideoer er noe vi i bandet prioriterer. Jeg jobber med film og tv og synes dette er veldig spennende. Og når vi har dyktige folk som Oscar Birk Hellenes med på laget er det ekstra moro, sier Svendsen.

  Dessuten har bandet en godt oppdatert nettside, der det blant annet er mulig å kjøpe klær med bandets logo.

  – Har dere mange blodfans som går rundt med Tonic Breed-hettegensere?

  – Njaaa, jeg vet ikke om jeg vil kalle dem blodfans, men vi har faktisk solgt en del, ler Svendsen.

  Alle bandmedlemmene har sine egene karrierer ved siden av bandet.

  – Men selvsagt er det en drøm å leve av musikken, slår Svendsen fast.

  Artikkeltags