Gå til sidens hovedinnhold

– Nå har togpipa i Østfold Høyre fått en litt lavere lyd

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Østfold Høyres Ingjerd Schou og Tage Pettersen har vondt for å forstå hvor man tar det fra at jernbaneutbyggingen i Østfold er foreslått stoppet. De kan jo bare lytte til sin egen samferdselsminister.

Jeg forstår for så vidt frustrasjonen til Østfold Høyres representanter, for i 2013 så mente Østfold Høyre at Arbeiderpartiet hadde for lave ambisjoner for å få ferdigbygget jernbanen fram til Halden.

De lovte at om de kom i regjering så skulle det jammen bli større fart i utbyggingen, og ny jernbane fram til Halden skulle bli ferdig to år tidligere.

Nå har togpipa i Østfold Høyre fått en litt lavere lyd. Den er nå så lav at deres egen regjerings statsråd for samferdsel går ut og varsler stopp i utbyggingen av jernbane gjennom Østfold.

Nå skal vi sørge for at det ikke blir noe av. Østfold Arbeiderparti kommer til stå knallhardt på kravet om at vi får en ny jernbane gjennom Østfold. Østfold har ventet for lenge som vi har, og med Høyre i regjering kan vi bare slå fast at noe raskere utbygging ble det ikke, tvert imot.

Intercity-utbyggingen gjennom Østfold er en av de viktigste samferdselsprosjektene for vår region, og Østfold Arbeiderparti kommer ikke til å akseptere at den stopper opp eller ikke blir gjennomført. At Høyre og regjeringen har sporet av i saken er selvsagt ikke bra for Østfold. Så derfor kan vi forsikre om at Østfold Arbeiderparti vil være rause og rykke ut med nødvendig kranhjelp så Høyre og regjeringen kan komme opp på sporet igjen.

Les også

Ingen har parkert jernbanen gjennom Østfold

Les også

– Transporten i Østfold må gå på skinner

Les også

Kjære bystyre: Vedta bygging av ny Sarpsbru!

Les også

Samlet står vi sterkere - fellesløsning er best

Les også

– Vi kan ikke akseptere at utbyggingen av dobbeltspor gjennom Østfold skrotes på nytt

Kommentarer til denne saken