– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Sarpsborg Arbeiderblad så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Bernt Lyngstad i Sarpsborg Arbeiderblad.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Utviklingen på sa.no har vært formidabel de siste årene, og vi ønsker at enda flere sarpinger skal få muligheten til å følge det lokale nyhetsbildet tett. Det er mange som bruker SA for å holde seg oppdatert på koronasituasjonen i Sarpsborg, på strømpriser og Sarpsborg 08s jobb med å hente ny trener. I tillegg vil man med tilgang til hele SAs innhold få med seg viktige hendelser i nærmiljøet, sier Lyngstad.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Sarpsborg Arbeiderblad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i SA vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at SAs tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Bernt Lyngstad.

Abonnementssystem nede

En rekke systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese:

Tiltalt for to drapsforsøk på E6 - hadde minst 180 km/t da han med vilje kolliderte

Astrid sa opp den trygge jobben og startet egen butikk

- Blir det Billborn så vil publikum få se drastiske endringer

Beboere frustrert over boligsoneparkering – har bedt kommunen gjøre endringer

Nå øker smitten i Sarpsborg igjen

Omringet av smitte igjen: - Vi forsøker å tenke minst mulig på det