– Nå må vi samle oss og kreve en gjenåpning av Moss Lufthavn Rygge!

Erling Nilsen mener både politikere og øvrig befolkning i Østfold må gå sammen og kreve en gjenåpning av Moss Lufthavn Rygge. (Foto: Jon Gran)

Erling Nilsen mener både politikere og øvrig befolkning i Østfold må gå sammen og kreve en gjenåpning av Moss Lufthavn Rygge. (Foto: Jon Gran)

Av
DEL

Debatten om Rygge Fra tid til annen skrives det i SA om Moss Lufthavn Rygge, senest tirsdag 25. august, ved Erlend Wiborg.

Det er lite som skjer omkring denne lufthavnen, som bare blir liggende der og forringes.

Det er til å forundres over at politiske partier i Østfold og Viken for øvrig, som har miljø på agendaen, ikke kan se at det er miljøgevinst i å fly fra Moss Lufthavn Rygge fremfor å kjøre bil til Gardermoen.

I denne «korona-tiden» som vi ser har flyreiser gått drastisk tilbake. Flyparken, som i det vesentlige består av store drivstoff-krevende fly som ikke kan fylles opp i dag på grunn av korona, blir stående på bakken over store deler av verdens flyplasser.

Å fly til og fra disse flyplassene er en kostnad som før eller senere kommer til å ta knekken på de svakeste selskapene.

Nå mener ikke jeg at vi skal åpne Moss Lufthavn Rygge for disse flyene, men Moss Lufthavn Rygge er en moderne flyplass som kan benyttes for en mye mindre kostnad enn disse store flyplassene.

Jeg mener tiden er inne til at politikerne, uavhengig av hvilket parti de tilhører, og befolkningen for øvrig i Østfold og Viken, samler seg og krever en gjenåpning av Moss Lufthavn Rygge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken