– Vi samler alt sportsstoffet på en egen front. Litt enkelt fortalt blir det som en ny forside, en forside som kun inneholder sportsstoff, forteller digitalredaktør Tor Viskum til egen avis.

Det betyr at det sportsstoffet som ikke nødvendigvis havner på forsiden til sa.no, blir å finne under adressen sa.no/sport.

– En del store aviser har denne løsningen, men som lokalavis er vi en av de aller første, forklarer Viskum.

Trofaste lesere

På den nye sportsførstesiden vil alt sportsstoffet SAs journalister produserer bli samlet, i tillegg til at vi får nyheter fra idrettens verden i inn- og utland. Her kommer også all den direktesendte TV-sporten Amedia-systemet viser via Direktesport.no bli liggende.

– Vi i SA har alltid hatt veldig mange trofaste lesere av vårt sportsstoff. Slik har det alltid vært. Medieundersøkelser viser at vi er en av de lokalavisene i landet med flest – og mest fornøyde – sportslesere. Nå tar vi disse enda mer på alvor ved å gi dem enda flere saker og et enda bredere tilbud, sier SAs nyhetsredaktør og sportsansvarlig Petter Kalnes.

Kalnes innser også at den nye ordningen er bra for dem som ikke er like glad i å lese om sport.

– Den gang vi kun ga ut papiravis, var det jo slik at de av våre abonnenter som ikke var sportsinteressert kunne droppe sportssidene. I nettavisenes tidsalder er ikke det like lett. Derfor blir det mye sport på SA-fronten etter for eksempel en Sarpsborg 08-kamp. Nå kan vi lettere unngå det. De viktigste sportssakene skal selvfølgelig fortsatt ligge på vår hovedside, men nå flytter vi en del av sakene inn i sportsseksjonen. Det gjør tilbudet for alle våre kunder bedre, mener han.

Topp og bredde

SAs satsing på å dekke små og store begivenheter i Sarpsborg-samfunnet går altså ufortrødent videre.

– Målet er å dekke både topp og bredde. Toppidretten tar stor plass og en stor del av våre ressurser, men vi ønsker også å vise fram mangfoldet i Sarpsborg-idretten. Jeg vil derfor oppfordre lederne i de ulike klubbene og foreningene til å sende oss tips, informasjon og bilder om den aktiviteten de driver, så skal vi ta det videre på sa.no/sport, avslutter Petter Kalnes.