Det vil si: Pandemien gjorde at vi ikke fikk delt ut denne hedersprisen for verken 2020 eller 2021. Det gjør at vi ikke er så opptatt av at vedkommende som blir nominert til prisen nødvendigvis gjorde sin ekstrainnsats akkurat innenfor kalenderåret 2022. For oss er det viktigere å hedre de som virkelig gjør noe ekstra for byen og kommunen vår enn å være rigid når det gjelder datoer og årstall.

Galla

Lørdag 28. januar arrangeres Sarpsborggallaen på Sarpsborg scene. Her hedres ildsjelene innen kultur, idrett og frivillighetsarbeid i Sarpsborg. Det er Sarpsborg kommune som står som arrangør.

– Vi er glade for at vi endelig kan gjennomføre Sarpsborggallaen under fysiske former, hvor vi samler oss for å hylle prisvinnerne gjennom året som har gått, sa prosjektlederen for Sarpsborggallaen 2023, Siri Braadland, til Sarpsborg Arbeiderblad nylig.

På denne Sarpsborggallaen skal også SA avsløre hvem som er kåret til «Årets sarping» 2022.

Det er vide kriterier for denne prisen. Vi ønsker å hedre de som har gjort en ekstra innsats for Sarpsborg-samfunnet – enten over tid eller i forbindelse med en enkelthendelse. Vi vil gjerne ned på grasrota, men sier heller ikke nei til kandidater som har en mer formell rolle i Sarpsborg. Det viktigste er at de virkelig har satt spor etter seg i lokalsamfunnet. Vi leter etter enkeltpersoner, ikke organisasjoner, klubber eller foreninger. Men det kan selvfølgelig være slik at enkeltpersoner representerer en større enhet – og hedres gjennom det.

Vi er rett og slett åpen for de aller fleste innspill!

Vil høre din mening

Lokalavisa ønsker din hjelp til å plukke ut de kandidatene som skal være i finaleheatet til kåringen. Derfor ønsker vi at dere sender oss forslag til kandidater. Deretter plukker en jury ut de kandidatene som SAs lesere etter hvert skal stemme over. Den kandidaten som får flest stemmer i avstemmingen, får tittelen «Årets sarping».

Vi ønsker altså først at sarpinger flest hjelper oss med nominasjonen av kandidater. Det gjøres ganske enkelt ved å sende navnet på din utvalgte, gjerne med en kort begrunnelse, til e-postadressen [email protected].

Ti av dem som sender inn forslag på kandidat innen 1. desember, får et gavekort av SA.

Sjette vinner

«Årets sarping» for 2022 blir den sjette vinneren av denne prisen. Fra prisen ble innført i 2015, har det vært et ganske så bredt spekter av vinnere:

2015: Snorre Walther fikk prisen for sin utrettelige innsats for å få Sommerbåten til NRK til å gjøre et stopp i Høysand. 12. august i 2015 var det folkefest i sommerparadiset i Skjeberg, samtidig som fantastiske TV-bilder fra Sarpsborg-skjærgården var utmerket reklame for distriktet vårt.

2016: Aage Rishøi har gjort en helt fantastisk dugnadsinnsats gjennom mange tiår. I 2016 var spesielt arbeidet med utsiktstårnet på Appelsintoppen og tilrettelegging av turløyper i Sarpsborg-marka avgjørende for at han fikk prisen.

2017: Ole Heieren Hansen var selve symbolet på den enorme oppturen Sarpsborg 08 hadde etter at de slo seg inn i eliteserien for første gang i 2011. Selv om lagkapteinen ikke lenger var fast på laget i 2017, var han en super representant for klubben som både tok seriebronse og spilte cupfinale det året.

2018: Geir Bakke var både stolt og ydmyk da han tok imot prisen som «Årets sarping» etter det som alltid vil bli husket som Europa League-eventyret i 2018. Bakke understreket at han mottok utmerkelsen på vegne av Sarpsborg 08. Byens samarbeidsklubb spilte seg fram til gruppespillet i den nest gjeveste av europacupene, og var med i kampen om en plass i utslagsrundene helt til det ble tap i den siste kampen i belgiske Genk 13. desember.

2019: Geir Kåsa var på alle måter på rett sted til rett tid da 14 år gamle Lisa Rahm fikk hjertestans i en idrettshall i Vänersborg i Sverige. Kåsa handlet resolutt, og reddet livet til ungjenta. For den heltemodige innsatsen ble mannen, som også har gjort en stor, frivillig innsats gjennom mange år, belønnet med tittelen «Årets sarping».

Hvem som får prisen på Sarpsborg-gallaen 28. januar, er du med på å avgjøre!

SEND DITT FORSLAG PÅ KANDIDAT TIL PRISEN «ÅRETS SARPING» FOR 2022 TIL E-POSTADRESSEN [email protected].