Nå skal viktige kroner inn til Sarpsborg 08

Jobber hardt: Daglig leder Espen Engebretsen i Sarpsborg 08 har nok å henge fingrene i om dagen. Nå er det kompensasjon for tapte inntekter det jobbes med.

Jobber hardt: Daglig leder Espen Engebretsen i Sarpsborg 08 har nok å henge fingrene i om dagen. Nå er det kompensasjon for tapte inntekter det jobbes med. Foto:

Det har nærmest vært tørke av penger på vei inn til Sarpsborg 08 de siste månedene, men nå jobbes det på spreng for å gjøre ferdig pakkene til fotballklubbene.

DEL

Det er mye arbeid som skal gjøres før papirene er unnagjort og søknadene om penger kan sendes inn. Sarpsborg 08s daglige leder Espen Engebretsen håper at de om tre uker har alt klart.

Første del

Søknadsskjemaene fra Lotteritilsynet er på plass hos fotballklubbene, og jobben er startet med å søke riktig.

– Det vi i første omgang kan søke er for perioden 13. mars til 31. august og vi vet nå hva vi kan søke på. Vi har nettopp startet denne jobben, slik at det er vanskelig fortsatt å si hvor mye dette kan dreie seg om rent økonomisk. Imidlertid er dette svært viktige kroner for klubbene. Det begynner å tære godt på for de fleste nå, forteller Engebretsen.

Det er tapte inntekter som her skal dokumenteres og spesielt gjelder dette for klubbens hjemmekamper og andre ting.

– For oss er det viktig at vi setter oss godt inn i hva vi kan søke på og når vi søker må dette dokumenteres godt og riktig.

Samordner søknadene

Når søknadene er ferdige fra hver enkelt klubb, vil dette bli samordnet mellom alle klubbene.

– Toppklubbene i Norge jobber hele tiden sammen for at dette skal bli mest mulig samordnet. Vi har hele tiden telefon og digitale møter slik at dette blir så likt som mulig. Etter min mening er det veldig viktig at dette blir så likt som mulig i denne prosessen.

– Når er Sarpsborg 08 ferdige med sine skjemaer?

– Vi regner med å bruke fra to til tre uker før vi kan si oss ferdig med den jobben vi skal gjøre. Da blir søknaden vår sendt inn til Lotteritilsynet, som skal ta stilling til det vi har kommet fram til. Hvor lang tid det vil ta Lotteritilsynet å gå gjennom alle søknadsskjemaene er det helt umulig å si noe om.

Espen kan videre fortelle at i september vil det være klart for en ny søknad for den neste perioden, men da vil det være lettere på grunn av at klubbene allerede har vært gjennom prosessen en gang.


Artikkeltags