– Gjørv bør overta

Alexandra Bech Gjørv er leder for kommisjonen som sto bak rapporten som førte til Øystein Mælands avgang. Nå lanseres hun som kandidat til det åpne politidirektørjobben.

Alexandra Bech Gjørv er leder for kommisjonen som sto bak rapporten som førte til Øystein Mælands avgang. Nå lanseres hun som kandidat til det åpne politidirektørjobben. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv har tillit nok til å ta over som politidirektør, mener politimester Torbjørn Aas i Vest-Finnmark.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

«Det er kjipt å miste en sjef jeg oppriktig ønsket å jobbe for og sammen med. Oppriktig lei meg nå,» skrev Aas på Twitter ved midnatt. Fredag morgen peker han i to retninger for valget av ny leder for Politidirektoratet.

Han påpeker at Øystein Mælands etterfølger må endre kultur og samtidig ha beredskapskompetanse. Han mener det kan være naturlig å se til Forsvaret. Men han foreslår også kommisjonslederen som mandag felte en nådeløs dom over Politi-Norge og medvirket til Mælands avgang.

«Ingen kjenner situasjonen og utfordringene i norsk politi bedre enn Alexandra B. Gjørv. Hun har stor tillit, politisk og i folket,» skriver han. (ANB-NTB)

Artikkeltags