Krever mindre byråkrati

NHO-direktør John G. Bernander.

NHO-direktør John G. Bernander. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) krever at næringsminister Trond Giske må få fortgang i forenklingsarbeidet han innledet i fjor.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I august i fjor ga Giske et tallfestet mål for innsparinger gjennom å forenkle offentlige krav til bedriftene. Han lovet 10 milliarder kroner innen utgangen av 2014 og at omtrent halvparten skulle tas i løpet av inneværende stortingsperiode. NHO krever nå at Giske setter opp farten, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ga sterk støtte til statsrådens løfte om å kutte næringslivets byråkratikostnader med 10 milliarder kroner da de kom for ett år siden. Fjerning av revisjonsplikten for mindre foretak var et stort og viktig tiltak. Endrede aksjekapitalkrav var svært bra. Innsparingen er rundt 2 milliarder. Men siden har vi verken sett forslag eller signaler om videre forenklingsskritt, sier NHO-sjef John G. Bernander.

Han forventer at Giske kommer med nye forslag og signaler senest i 2013-statsbudsjettet som legges fram i oktober.

– Selv om vi støttet målet, blir diplom ikke tildelt før leveranse skjer, sier Bernander.

Næringsdepartementet opplyser at nye tiltak kan komme både i og utenfor budsjettet. Statssekretær Halvard Ingebrigtsen mener NHO ikke trenger å bekymre seg. Målet om 10 milliarder kroner i forenklingsinnsparing står fast, sier Ingebrigtsen.

– Vi mener vi er i rute. Det er nå egne dedikerte ansatte i Næringsdepartementet som arbeider med sakene, blant annet med ytterligere forenkling av aksjeloven, sier Ingebrigtsen. (ANB-NTB)

Artikkeltags