NHO: – Et godt budsjett for arbeidsplasser i Østfold

FORNØYD: Roald Gulbrandsen, regiondirektør i NHO Østfold, synes det er positivt at regjeringen foreslår å bevilge penger til oppstarte av den videre utbyggingen av dobbelsporet gjennom Østfold.

FORNØYD: Roald Gulbrandsen, regiondirektør i NHO Østfold, synes det er positivt at regjeringen foreslår å bevilge penger til oppstarte av den videre utbyggingen av dobbelsporet gjennom Østfold.

Artikkelen er over 2 år gammel

Regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO Østfold er full av lovord om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018.

DEL

– Dette er et godt budsjett for Østfold og lokalt næringsliv, slår han fast.

Fjerning av maskinskatten viser at regjeringen ønsker å legge til rette for arbeidsplasser. Skatten er uforutsigbar og er et hinder for nyetableringer i Østfold og en stor ulempe for etablerte lokalbedrifter.

– Små og store industrianlegg er en fordel for kommunene, fordi de gir arbeidsplasser og økt etterspørsel for lokale bedrifter, legger han til.

Penger til dobbeltsporet

Han synes det er positivt at regjeringen har bevilget 3,8 milliarder kroner til InterCity-prosjektet og at viktige samferdselsprosjekter i Østfold får penger til å starte.

Han viser i den forbindelse til at settes av 745 millioner kroner til mulig anleggsstart for strekningen Sandbukta–Moss–Såstad samt 223 millioner kroner til videre planlegging av de to InterCity-prosjektene Haug-Seut og Seut-Sarpsborg.

Samtidig mener Roald Gulbrandsen det er viktig å følge nøye med og sørge for at prosjektene ikke blir utsatt og at det bevilges nok penger ved neste statsbudsjett.

Oppfølgingen av langtidsplanen for forskning og høyere utdanning fortsetter med satsinger på over en halv milliard kroner. 40 millioner kroner til yrkesfagene, blant annet til å innføre en lektor 2-ordning for yrkesfagene. Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Høgskolen i Østfold (HiØ) med 600.000 kroner til 15 studieplasser i IKT.

Etterlyser utstyr i yrkesopplæringen

– Jeg skulle gjerne ha sett enda kraftigere innsats på kompetanse, innovasjon og forskning. Det er dette som skal skape arbeidsplasser og sikre velferden framover.

– I tillegg trenger vi et løft når det gjelder utstyr i yrkesopplæringen. Dette er kompetanse som er etterspurt av Østfold-bedriftene, men da må de ha den nødvendige og oppdaterte kompetansen, bemerker NHOs regiondirektør i Østfold, Roald Gulbrandsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken