Det ble registrert nær 50.000 nye stillinger hos Nav i forrige måned, noe som er 9 prosent flere enn i april i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Dette tallet er rekordhøyt, ifølge Nav.

– I april hadde vi to arbeidssøkere per ny ledig stilling, men påsken førte til færre ledige stillinger denne måneden, så bildet er egentlig enda strammere, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav til DN og fortsetter:

– I mars var vi nemlig helt nede i 1,5 arbeidssøkere per ledig stilling. Det betyr i praksis at arbeidsgiverne i mange tilfeller sliter med å fylle ledige stillinger.

Til sammenlikning var det i snitt 3,2 arbeidssøkere per ledige stilling i 2018 og 2019. Dette forklarer at det nå er en ubalanse i markedet når det gjelder den kompetansen arbeidsgiverne etterspør og den arbeidssøkerne tilbyr.

– Svært mange av de som står igjen i arbeidsledighet nå, er personer med lite eller ingen utdannelse, lite arbeidserfaring, innvandrere og flyktninger, og en del har vært arbeidssøkere lenge, sier han.

103 stillinger i Sarpsborg

I Sarpsborg er det i skrivende stund (søndag 1. mai) lyst ut 103 ledige stillinger i Sarpsborg gjennom Finn.no.

Et kjapt søk viser at du blant annet kan søke på jobb som bruktbilselger hos Dahles Auto Sarpsborg, labingeniør på Hansa Borg Bryggerier eller sykepleier på Sykehuset Østfold.

Borregaard søker etter en advokat, Personalhuset i Østfold trenger en kommunikasjonskonsulent og Fosby Anlegg søker er på utkikk etter tømrere – for å nevne noen stillinger.

83 av de 103 utlyste stillingene i Sarpsborg er faste stillinger. Ni av stillingene er vikariater, og resten kategoriseres som enten prosjekter, engasjement, sommerjobb/sesongjobb eller selvstendig næringsdrivende.

96 av stillingene som er lyst ut er heltid, mens 7 av stillingene er deltid.