Gå til sidens hovedinnhold

Nedbygging må stoppes!

Artikkelen er over 2 år gammel

St. Olavs Gravlund Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som kjent er det oppstått en situasjon der en potensiell kjøper av «Søsterboligen» vil erstatte denne med en boligblokk på 8 etasjer.

Slik dette blir beskrevet i et leserbrev som sto i SA 3. januar under overskriften «Kommunen setter byen i vanry» – vil dette kreve erverv og bebygging av et tilleggsareal til gravlunden. «Dette tilleggsareal er ifølge innlegget gitt av Borregaard som gave – under forutsetning av at det skal forvaltes som en del av St. Olavs gravlund og være eiet av Den norske kirke ved Sarpsborg sokn».

Det er videre anført i innlegget at det er særdeles forstemmende å notere at kommunen ikke har moralsk kraft til umiddelbart å uttrykke et entydig nei til en slik nedbygging av et pålagt kulturtilbud som gravlunden representerer. «Det er rimelig å forvente at behovsarealet til St. Olavs gravlund heller vil øke i årene fremover. I St. Olavs by kan ikke kommunen vanære St. Olavs gravlund».

Vi er ikke kjent med hva som har gått forut i behandlingen av denne sak - hvis den da har vært til behandling. I alle fall kan det virke utad som om prosessen med en nedbygging av St. Olavs gravlund var på gang. Hvis så har skjedd, tror vi at det er et klart flertall i byen mot dette og som også støtter Kvisgaards innlegg i Sarpsborg Arbeiderblad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.