Nettkonsert med 30.000 kroner i overskudd – gir bort pengene til andre kulturaktører

GIR BORT OVERSKUDDET: Gleng-sjef Pål Antonsen (t.v.), Martin Kristiansen og Dickens-innehaver Jørgen Andersen gir bort overskuddet etter nettkonsertene på sa.no til andre kulturaktører.

GIR BORT OVERSKUDDET: Gleng-sjef Pål Antonsen (t.v.), Martin Kristiansen og Dickens-innehaver Jørgen Andersen gir bort overskuddet etter nettkonsertene på sa.no til andre kulturaktører. Foto:

Over 10.000 seere fikk med seg lørdagens nettkonsert «Sammen For Kultur» på sa.no. Konserten fikk inn 165.000 kroner, og hadde et overskudd på 30.000 kroner. Nå er det bestemt hva pengene skal brukes til.

DEL

Musiker Martin Kristiansen, Dickens-innehaver Jørgen Andersen og Gleng-sjef Pål Antonsen, er overveldet. 10.155 så direktesendingen eller opptak av lørdagens konserter på henholdsvis Glenghuset og Dickens, og vippset over 165.000 kroner.

Gir bort overskuddet

Responsen har vært såpass stor, og initiativtakerne har hatt henvendelser fra så mye folk, at det er nok til å sette opp enda en konsert. Kommende lørdag får du dermed en ny mulighet på sa.no. Konserten blir selvsagt formidlet via nettet uten publikum i de respektive salene.

Underveis i sendingen sist lørdag kom det stadig inn bidrag via vipps, i tillegg til at mange bedrifter i Sarpsborg donerte. I alt kom det inn 165.000 kroner, hvor privatpersoner bidro med 127.500 og næringslivet med 37.500. Pengene ble fordelt mellom de ulike artistene og bandene. Overskuddet som er igjen, 30.000 kroner, skal fordeles til andre formål, opplyser trioen Andersen, Kristiansen og Antonsen.

– Vi laget en fordelingsnøkkel sist, der alle som bidro fikk sin del av potten. Det var imidlertid ganske mye penger igjen, og det ønsker vi å gi tilbake til kulturlivet og andre kulturaktører i Sarpsborg, forteller Jørgen Andersen, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Tanken er å videreføre overskuddet til helgens nettkonsert på sa.no. Aktørene vil altså samle kronene i en felles pott.

– Hele overskuddet gis til kulturaktører som ikke har vært involvert i konserten, opplyser Martin Kristiansen.

Vil slå Fredrikstad

Men hvilke aktører som skal få pengene, er ikke klart ennå.

– Det kommer vi tilbake til, når vi ser hvor stor potten blir, legger Pål Antonsen til.

I Fredrikstad ble konserten «Kultur mot virus» arrangert i forrige uke. De fikk inn 280.000 kroner. De samlet inn 150.000 kroner på vipps, mens enkelte firmaer spyttet inn 50.000 kroner i kassa.

Historien om en deilig rivalisering mellom sarpinger og Fredrikstad-folk har foregått i mange år. Initiativtakerne for nettkonserten i Sarpsborg, håper nå at sarpingene vil gjøre et comeback og slå naboene i den andre byen hva gjelder innsamlede kroner ved neste korsvei.

KONSERT: SA streamet «Sammen for kultur» på Glenghuset og Dickens. Foto: Thomas Andersen

KONSERT: SA streamet «Sammen for kultur» på Glenghuset og Dickens. Foto: Thomas Andersen Foto:

Artikkeltags