Det skriver produsenten selv i en pressemelding.

Forrige uke ble et parti med hamburgere trukket fra markedet etter at det var påvist E. coli i partiet. Deler av råstoffet som er brukt i dette produktet er også brukt i flere andre produkter.

– Med utgangspunkt i et føre var prinsipp tilbakekaller vi nå også alle andre produkter som kan inneholde deler av dette råstoffet. Alle forbrukere som har produkter med disse best før datoene hjemme i fryseren, bes om å kaste dem, skriver Nordfjord.

Solgt hos Rema

Alle produktene er solgt hos Rema 1000, opplyser Mattilsynet. Alle produktene er fjernet fra butikk, men det kan allikevel være solgt til kunder som har disse liggende hjemme.

Bakterien tåler å være fryst.

– Mattilsynet anbefaler alltid at hamburgere skal gjennomstekes for at de skal være trygge. Vask også hender og utstyr etter berøring med både fryste og ferske hamburgere. Bakteriene tåler frysing godt sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet i en pressemelding.

Maten betegnes som gjennomstekt når kjøttet har en kjernetemperatur på minimum 70 grader.

Sporet smitten

Videre skriver Mattilsynet:

«Mistanken til disse produktene har blitt styrket som følge av nye pasientintervjuer og et omfattende sporingsarbeid i matkjeden. I tillegg har Mattilsynet mottatt rester av to pakker hamburgere fra ulike pasienter. Foreløpige prøveanalyser fra Veterinærinstituttet har bidratt til å styrke mistanken mot hamburgere og mot et nytt parti av samme hamburgertype.

Til nå er det påvist smitte hos 17 personer med bakterien E.coli O26. Dette er et av de største utbruddet av sitt slag i Norge siden 2006.»

De utelukker ikke at flere varer kan bli trukket tilbake.

– Mattilsynet fortsetter med ytterligere sporing. Det kan ikke utelukkes at andre produkter også vil bli trukket tilbake, sier Svindland.

Ønsker man refusjon kan man gå tilbake til butikken hvor det er kjøpt.