- Jeg er veldig stolt av prestasjonene gjennom denne turneringen. Det var mange som kalte oss B-laget, men det er et fantastisk godt kollektivt og mye talent i denne gjengen, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV3 etter dramaet mot Tyskland.

– Vi sliter med å rykke fra dem, og det er litt vår egen skyld. Tyskland er et bra lag som er vanskelig å spille mot. Men vi har noen matchvinnere i angrepsspillet, sa en glad Hergeirsson, som nå øyner medalje.

– Vi har lyst til å få til litt mer, sa landslagssjefen.

Spania i semifinalen

Silje Solberg i Norges mål bidro til semifinaleplassen med flere viktige redninger mot slutten av kampen.

Semifinalen mot Spania går fredag. Medaljekampene spilles søndag. Tross en rekke nøkkelfolk ute med skader, er Norge nær medalje.

Norge leverte en litt slurvete førsteomgang med for mange tekniske feil og i perioder svake skudd. Uttellingen lå på 50 prosent etter 1.-omgangen. Kari Brattset Dale startet strålende med mål etter at hun ble matet med fine innspill fra Emilie Hegh Arntzen.

Snudde

Tyskland har tatt store steg under treneren Henk Groener. Det er mannen som ledet Nederland til suksess før han byttet jobb. Tyskerne presset Norge og snudde 12-15 til 16-15 inn mot pausen.

I starten av andreomgangen var Norge mer skjerpet. Det tok ikke lange tiden før det var fem måls forsprang til det norske laget. Brattset Dale var en av målscorerne. Marit Røsberg Jacobsen vispet inn to mål på kort tid.

Slipper unna

Tyskerne kom seg aldri helt tilbake i kampen etter den tamme åpningen etter pause.

Norge kan tidligst møte Russland, laget med størst makskapasitet i VM, i en finale eller bronsekamp. Russerne har i lengre perioder imponert stort de siste dagene med storseirer mot Montenegro og Spania.

– Dersom Russland spiller slik de gjorde mot oss, får Norge det veldig, veldig vanskelig. Da tror jeg Russland nesten er uslåelig, sier Montenegros trener Per Johansson til NTB.

Revansje

I EM i fjor ødela Norges tap i åpningskampen mot nettopp Tyskland mesterskapet. Der ble det en skuffende norsk femteplass.

Det er svært sjelden Norge ikke spiller seg til semifinale i OL, VM eller EM. Under Thorir Hergeirssons ledelse hadde det bare skjedd i to av tolv mesterskap før årets VM.

Før Hergeirsson var det tilnærmet garanti for spill om medaljer under Sven Tore Jacobsen (1986-1993) og Marit Breivik (1994-2009).

(©NTB)