I oktober startet flere av avisene i Amedia jakten på den aller best til å legge ut bilder på Instagram i Norge. Flere tusen meldte seg på, og avisene plukket sammen med sine lesere ut finalister.

100 finalister ble til slutt valgt ut, og senere redusert til 50. Det konkurransen har vist er at det er særdeles mange veldig flinke til å ta bilder og ha aktiv Instagramprofil i Norge.

Les også: En av disse 100 er den beste på Instagram i Norge

Les også: Dette er de 50 beste på Instagram i Norge

Hva får vinneren? Vinneren får en iPhone Xs, en mulighet for et fotooppdrag (betalt) for Nettavisen. fotokurs i Oslo og en goodiebag med mange små og store overraskelser.

Når kåres vinneren? Vinneren kåres den 22.desember

Hvem bestemmer hvem som vinner? En jury fra redaksjonen i Nettavisen og blant de deltagende avisene vil avgi sine stemmer på sine favoritter. I tillegg vil du som leser påvirke vinneren. Alle 12 kan stemmes på, men det er også mulig å slenge inn en egen kandidat. Skulle denne kandidaten totalt få flest stemmer ved at mange gjør det samme kan dette også bli vinneren fra folkets stemmer. Da vil juryen også vurdere denne kandidaten som mulig vinner.

Vil du påvirke hvem som vinner? Gi din stemme her

Vi gjør oppmerksom på at forsøk på manipulering av stemmegivningen kan føre til diskvalifikasjon.

Dette er de 12 finalistene

Kjell Erik Kynstad (Elverum)

Profilen Kjelle K ble valgt ut av leserne av Østlendingen. Du kan lese nominasjonssaken her.

Sindre Krane Olsen (Kristiansund)

Sindre kom til finalen gjennom Tidens Krav. Da han kom videre fra avisen sa han følgende:

– Det jeg driver med er jo visuell framsnakking. Det er artig at det er det som blir stemt fram. Det er kult å få vist fram at Nordmøre har Atlanterhavsveien, men også så mye annen nydelig natur

Inger Staveland (Haugesund)

Juristen Inger Staveland holdt kontoen sin på Instagram hemmelig i starten, men er nå en av 12 finalister. Da hun kom videre fra Haugesunds Avis sa hun følgende:

– Det er så mange engasjerte, positive, hyggelige mennesker der som gir positive vibber. Det overskygget den negative biten som jeg fortsatt kjenner på hver gang jeg poster et bilde: Frykten for å stikke hodet ut av komfortsonen og tanken på hva folk tenker.

Per-Erik Beck Bjørnback (Gjøvik)

Grafisk designer og fotograf er nok et godt utgangspunkt for å vinne en konkurranse om Instagram, og Bjørnback kom seg til finalen gjennom juryutvelgelse hos Nettavisen etter at han endte utenfor topp to hos sin lokalavis Oppland Arbeiderblad. Nå er han i finalen. For åtte år siden vant han sammen med sin kone en pris for beste reiseblogg.

Lillian Herland (Solund)

Lillian kom seg videre fra Firda, og er nå i finalen. Les saken her: - Her vil eg bygge hus og stifte familie

Mona Moe Machava (Larvik)

Mona kom seg videre fra Østlands-Posten, og er i finalen. Du kan lese om de 10 som var nominert her, inklusive Mona.

Stine Mette Fjerdingstad/Halvdan Jarl Laugerud (Lofoten/Drammen)

Disse to sa opp sine jobber for å gjøre noe nytt, og det har resultert i nominasjon. Les om dem her.

Anette C Nilsen (Kragerø)

Det er Kragerø Blad Vestmar som har sendt Anette C Nilsen videre til topp 100, og nå er hun blant de 12 siste.

Hilde Moen (Gjøvik)

Sunnerehilde er kontoen til Hilde som kom gjennom nåløyet til Oppland Arbeiderblad. Da hun kom til finalen fra OA sa hun følgende til avisen:

– Jeg har prøvd å få folk til å stemme på meg. Veldig stas å bli nominert og veldig gøy å vinne, sier Moen.

Øyvind Buljo (Korsvegen)

Øyvind kom inn i konkurransen fra den sentrale utvelgelsen i Nettavisen, og er nå i finalen med sine naturbilder.

Danial Ejaz Bhatti (Oslo/Drammen)

Danial tar ikke bilder, men legger ut kunstverk fra steder som ikke finnes. Du kan lese om han her hos Drammens Tidende. Da han ble nominert sa han følgende:

– Det begynte med at jeg redigerte litt bilder av fotballspillere og diverse. Senere begynte jeg å ta bilder selv med ordentlig kamera. Jeg tok bilder av diverse landskap, mennesker, turbilder og av venner og familie

Martin Gundersen (Halden)

Martin ble nominert fra Halden Arbeideblad, og er nå den siste av de 12 som er i finalen fra juryutvelgelsen. Da han kom videre fra avisen sa han følgende:

– Det er en ære å være med. Det er helt fantastisk og utrolig at nesten 3000 stemmer gikk min vei. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Gundersen til Halden Arbeiderblad.

Betyr det at det er helt umulig for noen andre å vinne? Nei. Inspirert av alle realityprogrammene på TV gir vi leserne mulighet til å stemme inn sin favoritt igjen om denne ikke skulle være med.

Hvem bestemmer hvem som vinner? En jury fra redaksjonen i Nettavisen og blant de deltagende avisene vil avgi sine stemmer på sine favoritter. I tillegg vil du som leser påvirke vinneren. Du kan også skrive inn din egen kandidat, og får denne kandidaten nok stemmer kan dette faktisk bli vinneren!

Vil du påvirke hvem som vinner? Gi din stemme her

Vi gjør oppmerksom på at forsøk på manipulering av stemmegivningen kan føre til en diskvalifikasjon.