Hva er klokka?

MØRKLAGT: Skjermen som vanligvis viser temperatur og klokkeslett på Nortura Sarpsborg har vært svart den siste tiden.

MØRKLAGT: Skjermen som vanligvis viser temperatur og klokkeslett på Nortura Sarpsborg har vært svart den siste tiden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skjermen til Nortura Sarpsborg, som vanligvis viser klokkeslett og utendørs temperatur, har vært svart den siste tiden. Det samme gjelder klokka til Peterson Packaging.

DEL

"Gilde-klokka", som kan betegnes som et landemerke langs fylkesvei 109, er mange år gammel.

– Det er hyggelig at innbyggerne i Sarpsborg savner klokka. Årsaken til at den nå ikke lyser er at delene er av eldre dato, og vi må bestille nye deler. Det er en viss bestillingstid, forteller fabrikkdirektør Stig Barstad til SA.

– Jeg har ikke noen eksakt dato for når den vil lyse igjen, men den skal iallfall vise klokka og temperaturen igjen etter hvert, forsikrer Barstad med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEKKET TIL: Klokke- og temperaturviseren på Peterson Packaging er dekket til med presenning.

DEKKET TIL: Klokke- og temperaturviseren på Peterson Packaging er dekket til med presenning. Foto:

Peterson-klokka

Også klokkeskjermen på Peterson Packaging i Olav Haraldssonsgate er mørklagt i disse dager. For denne klokka er ikke fremtiden like lys.

– Den har vært i ustand lenge nå, og kommer ikke til å komme igang igjen. Den består av eldre deler som ikke produseres mer, og vi kommer ikke til å koste på den noe mer. Da måtte vi ha kjøpt en ny klokke, sier Vidar Sveen, vedlikeholdskoordinator i Peterson Packaging til avisa.

– Skjermen har vært en retningsviser for tid og temperatur i lang tid. Nå flytter hele fabrikken til Halden neste år. Det kommer bare til å være en blå presenning over klokka frem til vi flytter, forteller han.

Artikkeltags