Mr. Kanin tilbake på tv

På tv: Leif «Mr. Kanin» Opsund er med i den nye NRK dokusåpen «Alt for dyra», som har premiere 26. september.Alle Foto: NRK

På tv: Leif «Mr. Kanin» Opsund er med i den nye NRK dokusåpen «Alt for dyra», som har premiere 26. september.Alle Foto: NRK

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sarpingen Leif «Mr. Kanin» Opsund er blant hovedpersonene i den nye dokusåpen «Alt for dyra».

DEL

26. september starter første sesong av NRKs serie «Alt for Dyra», der du møter folk som i utgangspunktet er svært ulike, men like lidenskapelige når det gjelder kjæledyr.

Der blir du kjent med blant andre Mr. Kanin, som mange seere møtte allerede i sommer, da i programmet «Sommeråpent», der Mr. Kanin ble presentert i en av reportasjene.

Mr. Kanin heter egentlig Leif Opsund og er fra Sarpsborg, men nå bosatt utenfor Brumunddal. NRK har fulgt Opsund over en lang periode både hjemme på gården og på kaninutstilling på Ise i Sarpsborg.

– Han kommer til å skape litt rabalder, tror programleder Magnus Brenna-Lund.

For konkurransekaninene til Mr. Kanin får en svært alvorlig «straff» hvis de gjør det dårlig. Straffen er nemlig at de blir spist ...

Linda Ortang er en annen person du blir kjent med i serien.

Hun er bosatt i Sarpsborg og betegner seg ikke som typisk «kattegæærn», men hun er kanskje ikke så langt unna, skal vi tro NRKs presseskriv.

Ortang følges blant annet på utstillinger sammen med andre ivrige kattedamer.

I første sesong (6 episoder av 40 min) får du blant annet være med to norske såkalte «finansfruer» som redder løshunder i Marbella (Siv Beate Reitan og Mariann Høili (Fredrikstad). Du treffer et samboerpar som driver stort med sædceller. Du får være med på leteaksjon etter en kjendishund på rømmen.

I serien møter du alle våre «fire store kosedyr»: hund, katt, kanin og hest. Men også reinsdyr og duer.

«Alt for dyra» beskrives av NRK som en serie om «mennesker og de fine sidene av å eie et kjæledyr, men du får også se hvor smertefullt det kan være».

Serien går over seks episoder à 40 min. Premiere er på NRK1, 26. september. Sesong to er allerede under produksjon, og skal være sendeklar i januar 2017.

Programleder Magnus Brenna-Lund (50) har vært i NRK Østfold i 23 år, og vært innom blant annet Dagsrevyen, Morgennytt, Forbrukerinspektørene og Sommeråpent.

Artikkeltags