(Moss Avis) 1. september er det oppstart av ny driftsavtale for parkeringsanlegg ved Sykehuset Østfold, som omfatter totalt fire lokasjoner. De største endringene skjer på Kalnes og i Moss, som nå får skiltgjenkjenning.

Da vil alle som skal parkere utenfor sykehuset på Kalnes og i Moss, automatisk bli registrert når de kjører inn på parkeringen, og de blir registrert ut når de kjører fra sykehuset igjen.

– Vi vet at parkering kan være en stressfaktor for pasienter og besøkende som kommer til sykehuset. Nå trenger de ikke lenger følge med på om parkeringen går ut hvis de blir lenger på sykehuset enn planlagt, uttaler Karlstad til sykehusets hjemmesider.


Må bruke app for å benytte seg av den nye løsningen

Det nye parkeringssystemet leveres av APCOA . For å kunne bruke løsningen med automatisk betaling, må du laste ned mobilappen APCOA FLOW. Det vil fortsatt være mulig å betale på betalingsautomater før du forlater sykehuset eller du kan betale på nett innen 48 timer etter du forlater området. Man kan også betale med EasyPark-appen.

Parkeringstakstene vil være som i dag på 25 kroner per time og med en makspris på 300 kroner.

Får info om ledige plasser

Det har også blitt satt opp store skjermer som vil gi den som kjører inn informasjon i sanntid. Du vil blant annet få informasjon om hvor det er ledige plasser og få bekreftet at du er registrert når du kjører inn og at parkeringen er avsluttet når du kjører ut, sier Karlstad.

For besøkende med spesielle parkeringsbehov, vil det fortsatt være egne løsninger.