Gå til sidens hovedinnhold

Ny Sarpsbru - nå!

Artikkelen er over 1 år gammel

Fjern FLASKEHALSEN Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I over ett år har jeg kjempet for den rette linje og Det Rette Parti. Valgresultatet viste at Sarpsborgs befolkning støttet oss.

Min motstand mot den såkalte S-linjen bunner først og fremst i at jeg ikke vil at deler av vår egen by skal raseres bare fordi prestisjefylte politikere skal få byutvikling og stasjon på Grønli.

Om dette argumentet ikke var nok alene, fikk vi hjelp av kvikkleire. Nå skal det tenkes nytt og billigere. Slike prosesser tar ikke vinter og vår, de tar generasjoner. Mulig det er til å leve med for oss sarpinger.

Det er imidlertid en sak vi ikke kan leve med i generasjoner, nemlig vår nedrykningstruede Sarpsbru. Den er en overbelastet flaskehals i dag, i forfall og en skam for en moderne by. Om få år risikerer vi at flaskehalsen blir enda tettere med restriksjoner på større kjøretøyer.

I praksis en uholdbar situasjon for både gjennomgangstrafikk og lokal forflytning.

Hvorfor fokuserer man på byutvikling når man ikke er i stand til å komme i gang med en bru som ikke bare er positiv for innbyggerne, men en direkte nødvendighet for å få et levende sentrum.

Det er en skam at det moderne samfunn ikke klarer å bygge en bru som dyktige ingeniører klarte for 150 år siden. Da var Norge et fattig land, men rik på fremsynte ingeniører og politikere. I dag er vi et såkalt rikt land, men kanskje med for mange planleggere som mangler perspektiver, og for få politikere som har evnen og motet til å skjære gjennom.

Jeg sier til alle gode sarpinger: Vi vil ikke ha flere tegninger, planer, komiteer og endeløse diskusjoner. Vi vil ha ny Sarpsbru – nå!

Kommentarer til denne saken